Szépüljünk

Szemcsés vagy sem – az arcradír dicsérete

Fogadd bársonyos bőrrel a napsugarakat! Csak rendszeres arcradírozással tüntetheted el a fakó fátylat a bőrödről.

Szemcsés vagy sem - az arcradír dicséreteEzernyi oka van, hogy nincs normál bőröd»
Ne aggódj! Az okokat megismerve rájössz, hogy szinte természetes, ha nincs normál bőrtípusod.

Meg akarod magyarázni, hogy miért nem radírozod az arcodat? Nehéz dolgod lesz, ugyanis arcradírozásra mindannyiunknak szüksége van. Nem hiszed? Hát tessék, vegyük sorra:

  • Fiatal arcbőr – a hamvasságot fokozhatod, akár el is hagyhatod az alapozót.
  • Korosodó bőr – nehezebben „dobja le” az elhalt hámsejteket, így a fakóságot csak radírozással tüntetheted el.
  • Zsírosodásra hajlamos bőr – a pórusok eltömődésével szabad utat engedsz a pattanásoknak, ha rendszeresen radírozol, ezt elkerülheted.
  • Száraz bőr – a tápláló anyagok felvétele sokkal könnyebb, ha a pakolás a radírozást követően kerül a bőrödre.

Az extrém érzékeny bőrűeknek is szükségük van arra, hogy bőrük egyenletes felszínét biztosítsák, kétségtelen, nekik nagy odafigyelésre van szükségük, és kellő gyengédségre.

Szemcsés vagy sem - az arcradír dicsérete

Milyen gyakran kell radírozni?

Ne várj egyszavas választ! Általában heti egy alkalommal lehet rá szükséged. Ha rendszeresen szemcsés arclemosót használsz, akkor ritkábban kell alkalmaznod, ám a legjobb, ha te maga kísérletezed ki, hogy milyen időközönként érdemes bevetned ezt az eljárást. Az biztos, hogy „nagy fellépések” és a tápláló pakolások felvitele előtt kötelező. A szemed környékét mindig kerüld el, ám az ajkadat ki ne hagyd, sokkal szebb lesz utána.

Előfordulhat, hogy mellőzni kell!

Gyulladt bőrt ne radírozz, és közvetlenül napozás után se. Erőteljes kozmetikai beavatkozások (például szemcsés vagy gyümölcssavas hámlasztás) után is kerüld a használatukat, kérdezd meg a szakembertől, hogy meddig kell pihentetni a bőrödet.

Szemcsés vagy sem - az arcradír dicsérete

Melyik típusú arcradír a legjobb?

A körkörösség kulcsszó, ezzel a mozdulattal kíméletesen, mégis alaposan dolgozhatsz, és a vérbőséget is fokozhatod.

Nincs legjobb, mindegyiknek van előnye és hátránya. Én a klasszikus változatot kedvelem, amikor a radírozómasszát felkenem, hagyom megszáradni, majd körkörös mozdulatokkal ledörzsölöm. Nagyon érzékeny vagy száraz bőrűeknek azonban ez nem jó megoldás. Ők inkább a vizes változatot használják, amikor a krémes szemcsét habosan visszük fel, majd leöblítjük. Használhatsz álarcradírt is, amikor nem mechanikusan radírozol, hanem gyengéd kémiai anyagok, többnyire gyümölcssavak oldják fel az elhalt hámsejteket. Ennek hátránya lehet, hogy a hatóanyagok elhúzódóan dolgoznak, és napokig hámlik a legfelső réteg. Sokan szeretik a peel off maszkokat (zselés állagban felviszed, és miután megszáradt, egyben húzod le), ezek annyiban helyettesítik a radírozást, hogy a maszkkal együtt lehúzod az elhalt bőrdarabkákat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top