Szépüljünk

Kiment a divatból a fürdés

Amerikában egyre trendibbnek számít mellőzni a mindennapi fürdést, vagy épp a dezodor és a sampon használatát.

A potenciális egészségügyi kockázatok, melyeket az alumíniumtartalmú izzadásgátlók használata rejt, a haj és a bőr kiszáradásától való félelem, illetve a vízgazdálkodás miatt érzett aggodalom – a New York Times riportja szerint ezek a leggyakoribb okok, melyek miatt Amerikában egyre többen mellőzik még a napi egyszeri fürdést, és izzadásgátlót, sampont sem a megfelelő gyakorisággal használnak. A trend követői napi szinten csupán nedves törölközővel frissítik fel magukat – ha egyáltalán –, és csak hetente pár alkalommal vesznek fürdőt, a hajukat pedig száraz samponnal tartják elviselhető állapotban. Ez utóbbi termékből egyébként tavaly dupla annyit adtak el az Egyesült Államokban, mint két évvel korábban.

Kiment a divatból a fürdés

Az irányzat elkötelezett hívei úgy vélik, tévhit, hogy mindennap tisztálkodni kell, mint ahogy az is, hogy mesterséges illatszerekkel kell elnyomni a saját szagunkat. Sokan közülük azt állítják, hogy általában véve sokkal több pozitív reakciót kapnak életmódjuk miatt, mint negatívat. „Ha elmondom valahol, hogy nem használok dezodort, gyakran találkozom azzal a megjegyzéssel, hogy ez annyira természetes, európai és menő” – nyilatkozta az irányzat egyik követője az amerikai magazinnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top