Szépüljünk

2011 a testzsír és a véres ránctalanítás éve

A saját testből vett anyagokkal végzett szépészeti beavatkozások és az ökokozmetikumok lehetnek az év slágertrendjei.

A kozmetikai ipar évről évre mind korszerűbb és rafináltabb eljárásokkal, termékekkel igyekszik kiszolgálni a múlhatatlan fiatalság és szépség iránt áhítozó, fizetőképes fogyasztókat. Lássuk, hogy 2011-ben milyen irányzatokra számíthatunk!

2011 a testzsír és a véres ránctalanítás éve
G-pont-nagyobbítás és társai 

Testazonos eljárások

A szakemberek szerint az idei évben még inkább elterjedhetnek majd az idegen, szintetikus anyagok helyett természetes, testazonos anyagokkal végzett szépészeti beavatkozások. (Legalábbis külföldön, mivel hazánkban ilyen típusú eljárásokat egyelőre nagyon kevesen végeznek.) Egyre gyakoribbá válhatnak például a saját zsír átültetésével végzett arc- és ajakfeltöltések, valamint mellnagyobbítások. A botoxszal szemben pedig olyan versenytársak léphetnek fel, mint például „Vámpír-terápiaként” emlegetett ránctalanító kezelés, melynek során a páciens saját véréből speciális technológiával készített szérumot injekcióznak a bőr alá.

2011 a testzsír és a véres ránctalanítás éve

Fenntartható szépség

A gyártók prognózisa – és nyilvánvalóan reményei – szerint 2011-ben a kozmetikai iparban az egyik központi téma a fenntartható szépség lesz, és az eddigieknél is többen válnak majd az ökokozmetikumok híveivé. Tovább fejlődnek, szigorodnak a natúr és biotermékek előállításához szükséges termelési, feldolgozási, illetve gyártási eljárások, a fenntartható fejlődés jegyében. Várhatóan egyre tisztább, egyre minőségibb produktumok kerülnek majd a piacra, melyek komoly alternatívát jelentenek a mesterséges anyagokat tartalmazó kozmetikumokkal szemben.

Kollagéndús élelmiszerek

A Távol-Keleten már régóta hatalmas népszerűségnek örvendenek a kollagéntartalmú italok és egyéb élelmiszerek, ebben az évben pedig jó eséllyel Amerikában és Európában is minden eddiginél szélesebb tömegek kapnak majd rá a fiatalság ígéretével kecsegtető élelmiszerek fogyasztására. A kollagén a testben eleve megtalálható, zselészerű kötőszöveti fehérje, a csontok, a porcok és a bőr fontos alkotóeleme.

2011 a testzsír és a véres ránctalanítás éve

A kor előrehaladtával mennyisége csökken, ez váltja ki többek között az öregedés egyik leglátványosabb jelét, a ráncosodást. Mindebből logikusan következik, miért is tűnik olyan vonzónak az a lehetőség, hogy a hiányzó kollagént például finom italok fogyasztásával pótolhatjuk. Számos szakértő ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy ne várjuk csodát az ilyen típusú termékektől, mivel az ezekben található kollagén nem képes úgy felszívódni az emberi szervezetben, hogy látványos hatást fejthessen ki.

2011 a testzsír és a véres ránctalanítás éve
 Sminktrend 2011-re

Szempillanövesztő spirál

A szempillák természetes növekedését serkentő készítmények több éve piacon vannak és megjelentek azok a szempillaspirálok is, melyek szempillanövesztő szérumot tartalmaznak. Először a luxuskozmetikai cégek jelentkeztek ilyen termékekkel, mostanra azonban már több középkategóriás márka is előrukkolt a maga – az előbbieknél jóval megfizethetőbb – verziójával, ez pedig valószínűleg rövidesen meghozza a mainstream áttörést. A dolog egyébként nem teljesen kamu: valóban léteznek olyan szempillanövesztő szérumok, melyek bizonyítottan működnek. A növesztőszert tartalmazó szempillaspirálokat illetően azonban már egyáltalán nem ennyire egyértelmű a helyzet, rengeteg a pro és kontra vélemény. A  szempillanövesztő spirál azonban 2011 egyik legnépszerűbb sminkterméke lehet, még akkor is, ha a műszempillagyártóknak még hosszú évekig nem lesz okuk lehúzni a rolót.

Hajfestés, habbal

A hajszínezők esetében régóta ismert, hab állagú formula 2011-ben a „dobozos” tartós hajfestékek piacán is átveheti az uralmat. A krémes festékeknél valóban egyszerűbben és  kényelmesebben, ám hasonló hatékonysággal alkalmazható a hab, így vélhetőleg rengetegen áttérnek majd a használatára. Magyarországon egyelőre még csak egyetlenegy márka kínál ilyen típusú festéket, ám ez minden bizonnyal záros határidőn belül változni fog.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top