Szépüljünk

Színváltós szájfény és zselés pirosító

A sminkipar legalább annyira kegyetlen, mint a modellek világa. Egy korábban menőnek számító ecsetes pirosító lehet, hogy néhány év múlva már igazi retrotárgy lesz. Sőt az sem biztos, hogy az alapozót a mostani megszokott formában visszük majd fel. Nézd meg, mi vár ránk és az arcunkra!
Színváltós szájfény és zselépirosító
Sminktrendek 2011-re

Alapozó spray

Az airbrush sminktechnika a profi sminkesek körében a tengerentúlon már évek óta alapnak számít. Erre reagálva több kozmetikai cég – többek között a Dior és a MAC  –  is előrukkolt olyan, spray formátumú alapozóval, mely az airbrush-hatást imitálja. Az ilyen alapozók használatának technikáját bizony nagyon alaposan be kell gyakorolni, viszont megéri a fáradságot, mivel ezekkel valóban szebb, természetesebb hatású alap készíthető, mint a hagyományos alapozókkal.

Airflash Diorskin alapozó
Airflash Diorskin alapozó

Zselés pirosító

A krémes vagy zselés pirosítók finomabban oszlathatók el az arcon, mint a por állagú változatok. Alkalmazhatjuk őket akkor is, ha kifejezetten természetes hatásra törekszünk, de működnek erősebb, extrémebb sminkekben is.

Givenchy zselés pirosító
Givenchy zselés pirosító

A tégelyes kiszerelés nem újdonság, nemrégiben viszont a Givenchy termékpalettáján megjelent egy olyan verzió is, mely még inkább megkönnyíti a gél felvitelét: a pirosító tubusának száján egy – leginkább a papírragasztók kenőfejéhez hasonló – szivacs található, mely egyenletesen adagolja a zselét.

2in1 szemfesték

Az ausztrál Ramy OMG! szemfestéke szempillaspirálként és szemhéjtusként egyaránt használható és még az applikátorát is úgy alakították ki, hogy az egy szempillakefét és egy tusecsetet is magában foglal.

Ramy OMG szemfesték
Ramy OMG szemfesték

Mindez valóban praktikus, ám maga az ezüstszínű, glitteres festék már kevésbé tűnik annak. Több értelme lenne, ha feketében, sötétbarnában is gyártanák.

Gömbspirál

A Givenchy Phenomen’Eyes szempillaspirál különlegessége az összegömbölyödött sündisznóra   emlékeztető, gömb alakú kefe, mely – elvileg – megkönnyíti a festék felvitelét.

Givenchy Phenomen 'Eyes gömb szempillaspirál
Givenchy Phenomen ‘Eyes

A termék közel három éve debütált, és azóta feltűnően kevés kozmetikai vállalat koppintotta le ezt a dizájnt, ez pedig, lássuk be, sokat elmond a gyakorlati használhatóságáról. Mindenesetre ilyen is van, ezt is lehet választani.

Instant szemfesték

Annak idején, amikor először szembesültünk a műtetoválásokhoz hasonló elven működő instant szemsmink létezésével, inkább csak megmosolyogtuk a hóbortosnak tűnő ötletet.

ColorOn Professional
ColorOn Professional
ColorOn Professional
ColorOn Professional

A termék azonban több éve képes volt megmaradni a piacon, mi több, ma már több konkurens cég is foglalkozik a gyártásával és – elsősorban az Egyesült Államokban – nagyon is megtalálta a maga célközönségét. Nyilvánvalóan nem váltja le a hagyományos szemhéjfestékeket és nem teszi feleslegessé a sminkesek munkáját sem, ugyanakkor kétségtelen, hogy nem teljesen használhatatlan a cucc.

Színváltós szájfény

Jó eséllyel a legtöbben még emlékszünk rá vagy minimum hallottunk már a ’80-as évek felkapott sminktermékéről, a Mystic rúzsról, mely az ajkak hőmérsékletétől függően változtatta a színét a zöldtől a vörösig terjedő színskálán.

Smashbox színváltós szájfény
Smashbox színváltós szájfény

Nos, tulajdonképpen ugyanezen az elven működik a Smashbox „intuitív szájfénye” is, igaz, ez csak szűkebb határokon belül, az átlátszó és a telt rózsaszín között váltogatja árnyalatait.

Illatosított körömlakk

Az illatosított körömlakkok már a kilencvenes években felbukkantak a piacon, majd közel egy évtizedre eltűntek. 2009-ben aztán az amerikai Revlon cég előrukkolt egy limitált szériás, gyümölcsillatú körömlakk-kollekcióval, azóta pedig számos kozmetikai vállalat átvette tőlük a  régi-új ötletet.

Revlon gyümölcsillatú körömlakkok
Revlon gyümölcsillatú körömlakkok

Az illatosítás nem csupán magát a körömfestés folyamatát teszi kellemesebbé azzal, hogy nem a jellegzetes, szintetikus lakkszagot kell szagolnunk közben, hanem száradás utánra is hagy szagolgatni valót. Legalábbis azok számára, akik szeretik szagolgatni a körmeiket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top