Szépüljünk

Árammal a göndör fürtökért

A japán Paimore vállalat szakemberei fejlesztették ki az úgynevezett digitális dauert, mellyel állítólag kíméletesebb módon készíthetők göndör fürtök akár a legmakacsabb, szögegyenes hajból is.

Árammal a göndör fürtökért

Árammal a göndör fürtökért
Olvass tovább – 2011 a vörös haj éve! 

Az újfajta technológiával puha, fényes és egyenletesen göndör frizurát lehet kialakítani. Az eljárás során először egy speciális krémet kennek a hajra, majd ezt 40 percre rajtahagyják, ez idő alatt módosul a haj kémiai szerkezete. Ezek után kerülnek fel a csavarók, melyek egy digitális vezérlőegységre csatlakoznak. A csavarókkal a hajban újabb 40 percet kell várakozni, majd miután azokat eltávolították, egy tízperces semlegesítő kezelés következik, végül a mosás, a kondicionálás és a szárítás.

„Rendkívül izgalmas lehetőség, hogy ez a kezelés bármely hajtípus esetén előnyös – jegyezte meg Christian B. Toth, a brit Daily Mailnek nyilatkozó fodrász, aki a japán Yuko Akadémián sajátította el az újfajta technológia használatát. – Tudjuk, hogy sok nő álma a könnyen kezelhető göndör haj, vagy a szexi, Giselle-stílusú hullámos frizura.” A szakember szerint a digitális dauerrel készült frizura egyik legnagyobb előnye, hogy könnyű vele bánni. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a göndör haj esetében fokozottan érvényes a kevesebb több elve.

Az eljárás Európában egyelőre még csak néhány szalonban érhető el, és bizony nagyságrendekkel többe kerül, mint a hagyományos dauer: egy kezelés ára közel 100 000 forint.

Árammal a göndör fürtökért

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top