Szépüljünk

Fénymásolt topmodellek

Ha valaki azt hiszi, hogy a legnagyobb modelleknek nincs hasonmásuk, az téved. Ráadásul magyar lány is akad közöttük. Nézd meg, ki a 21. század Twiggyje vagy Brigitte Bardot-ja!
Fénymásolt modellek
 A 10 legkeresettebb modell

Gisele Bündchen – Linda Vojtova
 
Gisele-t valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, korunk egyik legismertebb és legjobban fizetett modelljei köze tartozik, olyan lábakkal, amelyekért akár ölni is tudnánk. A Victoria’s Secret híres angyalkája körül azonban nemrég megjelent egy trónkövetelő, aki ijesztően hasonlít rá. Amikor először láttuk a cseh Linda Vojtovát, esküdni mertünk volna rá, hogy a brazil szépség pózol a fotón.

Fénymásolt modellek
Fénymásolt modellek

A fiatal cseh modell megjárta már a Vogue, illetve az Elle címlapjait is, persze még közel sem tart ott, mint Gisele. A brazil szupermodell azonban kezd eltűnni a divat világából, és inkább családjára és karitatív szervezetekre megsegítésére koncentrál, így Lindának minden esélye megvan arra, hogy megkaparintsa a helyét. Persze Gisele lábait soha, senki nem fogja felülmúlni.
 
Linda Evangelista – Anja Rubik
 
A nagy topmodell-generáció tagjainak szépsége is visszaköszön a kifutókon mind a mai napig. Erre jó példa Linda és Anja hasonlósága. Linda Evangelista a kilencvenes évek egyik legkeresettebb modellje volt, híressé vált mondása, miszerint „tízezer dollárnál kevesebbért fel sem kelnék az ágyból” mindent elárul akkori sikereiről. A kicsit babaarcú, nagyszemű, bájos tekintetű Linda mai megfelelője Anja Rubik, a lengyel származású topmodell.

Linda Evangelista
Linda Evangelista
Anja Rubik
Anja Rubik

Anja az utóbbi pár évben benne van a tíz legkeresettebb modellben. Szerepelt már az amerikai és a francia Vogue címlapján is, de volt a Gucci, a Chloe és a Fendi arca is. Ellenben amíg Evangelista mindig is jókislányos külsejével hódított, addig Anja rövidre vágott, hirtelenszőke haja sokkal modernebbé,  lázadóbbá varázsolja arcát, megfelelve így a mai trendeknek. A hasonlóság azonban vitathatatlan.

Brigitte Bardot – Lara Stone
 
Még a foguk is hasonlít, ami nem kis eredmény. Brigitte Bardot, korának szexszimbóluma ma már csak szenvedélyes állatmentő akcióiról híres, de saját aranykorában a férfiak bármit megtett volna érte. Lara Stone pedig mintha csak a pontos mása lenne. Ugyanazok a telt ajkak, szabályos arc.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot
Lara Stone
Lara Stone

Lara jelenleg a models.com toplistáján az első helyet bitorolja, ami szerényen csak annyit jelent, hogy ő a legkeresettebb arc a világon. Volt már a Louis Vuitton, a Versace, a Chanel kampányának arca, többször is készült vele Bardot inspirálta divatanyag.
 
Natalia Vodianova – Palvin Barbara

 
Egy magyar lány is szerepel a listánkon, mégpedig egy igen megtisztelő összehasonlításban. Ugyanis az új üdvöskénket, Palvin Barbit könnyen összetéveszthetjük a már befutott, világhírű topmodellel, Natalia Vodianovával. Natalia sokáig az egész divatvilág múzsájaként szolgált, inspirálta már a nagy Valentinót, de Lagerfeldet is. Lefelé konyuló szájával, nagyra nyitott szemeivel egy elszomorodott kislányra hasonlít leginkább, ami úgy tűnik, hogy elég könnyen eladható mostanában.

Palvin Barbara
Palvin Barbara
Natalia Vodianova
Natalia Vodianova

Palvin Barbi pedig a legújabb magyar felfedezett, akit láttunk mar a Chanel kifutóján, a Louis Vuittonnál, illetve a Vogue magazin hasábjain. A fiatal modell karrierje nemrég indult be, és mi csak remélni tudjuk, hogy ível majd olyan magasra, mint orosz társának.

Twiggy – Agyness Deyn
 
Két igazi ikon, két olyan személyiség és külső, ami gyökeresen megváltoztatta a véleményünket arról, hogy mit is tartunk éppen szépnek vagy divatosnak. Twiggy a hatvanas években robbant be a köztudatba, és azóta is előkelő helyet foglal el az örök topmodellek listáján. Az addigi szépségideál tökéletes ellentéteként, szinte betegesen vékonyan, rövidre nyírt, fiús hajjal vált egy csapásra ismertté és közkedveltté. Megváltoztatott mindent, amit addig láttunk a divatmagazinokban, az első, látványosan vékony topmodell volt, rengeteg Vogue-címlappal a háta mögött.

Twiggy
Twiggy
Agyness Deyn
Agyness Deyn

A szintén angol Agyness pedig az új évezred első nagy szenzációinak egyike, az androgün szépség tökéletes példája. Szintén fiús, szőke haj, nyúlánk, vékony testalkat és egy vicces, bohókás szemelyiség. Agyness legnagyobb teljesítménye talán az volt, hogy az i-D magazin külön számot szentelt neki és a képeinek, amelyben nemcsak modellként vett részt, hanem szerkesztőként is. Az angliai fiatalok példaképévé vált, csakúgy, mint Twiggy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top