Szépüljünk

Az olcsó kozmetikumok a legmegbízhatóbbak

Tévedés azt hinni, hogy a legdrágább kozmetikumok feltétlenül a legjobbak is. Elképzelhető, hogy feleslegesen dobunk ki vagyonokat márkás ránctalanítókra?
Az olcsó kozmetikumok a legmegbízhatóbbak
A popsikenőcs a legjobb hidratáló

A Nagy-Britanniában tízből négy 50 évesnél idősebb nő az olcsóbb kategóriájú kozmetikumokra esküszik. A pénztárcakímélő kedvencek listájának élén egy sima, vazelines ajakbalzsamot találunk, mely mindössze 1 fontba kerül. A második a Neutrogena 3,77 fontos kézkréme, míg a harmadik pedig az E45 nevű, patikákban kapható arclemosó, melynek ára 4,50 font.

Íme az angolok kedvence
Íme, az angolok kedvence

Alice Hart-Davis szépségipari szakíró szerint a kutatás eredményei hűen tükrözik a valóságot. A szakember úgy véli, hogy az 50 fölötti nők egy része ugyan álmodozik arról, hogy drágább termékeket is kipróbáljon, az anyagi körülményeik azonban rákényszerítik őket arra, hogy a jól bevált, olcsó kozmetikumokat vásárolják meg. Mindemellett tény az is, hogy ezt a korosztályt kevésbé befolyásolják a kecsegtető reklámok, ők inkább a saját tapasztalataikban bíznak, és egyszerű, de valóban megbízható termékeket keresnek. Azért ebben lehet valami igazság, gondoljunk csak régi kedvencünkre, a WU2 samponra…

A válaszadók közel fele bevallotta, hogy több időt tölt szépségápolással, mint huszonéves korában, mivel érzékeli azt a társadalmi nyomást, ami arra kényszeríti, hogy minél fiatalosabbnak látsszon. A döntő többség hajfestéssel és ránctalanító krémek használatával igyekszik dacolni az évek múlásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top