Szépüljünk

Új ruha dukál a gyerek évnyitójára?

Te is érezted már azt, hogy a tanévnyitó nem csak a gyerekekről szól, de az anyukáknak is alkalom a divatos ruhájuk megmutatására? Egy felmérés is ezt erősítette meg nemrég.

A szupermodellt, Elle Macphersont gyakran fotózzák az iskola kapujában tökéletes szerelésben, kifogástalan sminkkel és frizurával. Na és? Hiszen ez a munkája: hogy mindig top formában legyen.

Új ruha dukál a gyerek évnyitójára?
Új ruha dukál a gyerek évnyitójára?
Új ruha dukál a gyerek évnyitójára?

Csakhogy a hétköznapi anyukák is kirittyentik magukat a tanévkezdés alkalmából: egy angliai felmérés szerint minden hatodik szülő ilyenkor fodrászhoz megy, és hasonló arányban vannak azok, akik egy új szereléssel is meglepik magukat és a közönséget.

Mondjuk érthető, hogy az anyukák többsége tanévkezdéskor a lehető legjobb formáját akarja mutatni a többi szülő előtt. Érdekes adat, hogy a felmérés szerint átlagosan 25 percet tölt a szépítkezéssel a nagy napon az anyuka. A tanévkezdés ugyanis fontos alkalom a nők számára, hiszen sok szülővel hónapok után találkoznak újra.

Új ruha dukál a gyerek évnyitójára?Az már kevésbé érthető, hogy azért vannak, akiknek fontosabb a saját külsejük, mint az, hogy a gyerek ünneplője vagy egyenruhája rendben legyen az első iskolai napon. A válaszadók egy része átlagosan közel 60 fontot (18 ezer forintot) költ új ruhára vagy kiegészítőre, fodrászra pedig 50 fontot (15 ezer forintot). Az anyák 58 százaléka válaszolta azt, hogy semmiképpen nem menne smink nélkül az iskolai évnyitóra. Tízből heten bevallották, hogy nem is a gyerek dolgai miatt, hanem inkább azon idegeskednek, mit gondol róluk a többi szülő.

A megkérdezettek egyharmadát ráadásul jobban aggasztja, hogy fog mutatkozni az iskolában, mint az, hogy a gyereket sikerül-e felkészíteni. A többségük ugyanakkor azt is elismerte, hogy ez a versengés nevetséges, de nem tudnak tenni ellene.

Érdekes lenne, ha nálunk is készülne hasonló felmérés, vajon mi lenne a végeredmény?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top