Szépüljünk

Fiatalít a csigamasszázs

Szike vagy injekciós tű helyett immár csigák segítségével is fiatalodhatunk. Már ha el tudjuk viselni, hogy az arcunkon csúszkálnak...

A csigák nyálkájából készült kivonatokat évek óta használják különféle szépségápolási készítmények alapanyagaként, mivel bizonyítottan jót tesz bőrnek: halványítja a ráncokat, foltokat és a hegeket, regenerál, véd a káros UV sugaraktól és többféle baktérium ellen is hatásos.

Forrás: Reuters
Forrás: Reuters

Egy, az oroszországi Krasznojarszk városában dolgozó kozmetikus, Aljona Zlotnikova azonban kitalálta, hogy teljesen felesleges kivonatokkal és kencékkel bíbelődni, sokkal egyszerűbb és természetesebb, ha közvetlenül, élő csigákkal kezelik a bőrt. Szalonjában épp ezért új szolgáltatásként bevezette a csigamasszázst, melynek során a vendég arcára és dekoltázsára achátcsigákat tesznek, innentől kezdve pedig a csúszkáló állatok már elvégzik a feladatukat.

Christian Plaut, az egyik csiganyálka-alapú kozmetikumokat forgalmazó cég szóvivője a Reuters kérdésére elmondta: szerinte az orosz módszer működőképes lehet, és sokkal kevésbé gusztustalan, mint szintetikus anyagokat kenni a bőrünkre, vagy épp plasztikáztatni. 

Te bevállalnál egy jó csigamasszázst?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top