Szépüljünk

Így sminkelj, ha szétvertek! Újabb megrázó erőszakellenes kampányvideó

Egy internetes szépségguru sajátos módon tiltakozik a családon belüli erőszak ellen. "Így sminkelj", ha családon belüli erőszak áldozata vagy.
„A friss sebeket is elfedhetjük”

Lauren Luke brit sminkest online sminkvideói tették ismertté, YouTube csatornájának, amelyen szépségápolási tippeket ad és sminkek elkészítését mutatja be, közel félmillió követője van.

A hét elején Lauren egy olyan sminkvideót töltött fel, amely eltér az eddigi kedélyes hangvételű filmecskéktől. A sminkes ugyanis ezúttal arra vonatkozólag ad gyakorlati tanácsokat, hogy hogyan tüntethetjük el egy kiadós verés nyomait.

A videó a családon belüli erőszak áldozatait segítő Refuge nevű szervezet felkérésére készült, de Lauren személyesen is érintett a témában, ugyanis az egyik korábbi barátja őt is bántalmazta. „Olyan volt, mint egy vulkán mellett élni, ami bármikor kitörhet. Egyfolytában mintha csak tojáshéjakon jártam volna, csak azzal törődtem, nehogy valamivel felbőszítsem és robbanjon” – idézte fel a fiatal nő egy sajtónyilatkozatában. Az elmúlt időszakban nem ő az egyetlen, aki szokatlan módon próbálja meg felhívni a figyelmet a bántalmazott nőkre, a NANE is egy bátor és egyedi videóval kampányol. 

Alapozó alá rejtett bántalmazás

A videón az ütésnyomok és a sebek sem valódiak, de az útmutató arról szól, hogy hogyan fedhetjük el a bántalmazás nyomait a külvilág elől. A sminkes lépésről lépésre mutatja be, hogy az  ütésnyomokat hogyan kell eltüntetni. „Válasszunk sűrű alapozót, és vékony rétegekben vigyük fel a bőrre, egészen addig, ameddig az ütésnyom nem halványul, ezzel a technikával a bántalmazás újabb nyomait is el lehet tüntetni… A szájon található óra vagy gyűrű által okozott seb sem gond többé, ezekre is kerülhet az alapozóból… A fojtogatás utáni nyomokat pedig vagy a hajunkkal vagy egy sállal tudjuk eltakarni a leghatékonyabban” – hangzik el a videóban. A szomorú, szatirikus alkotás azzal ér véget, hogy a dühödt férj/barát ismét dörömböl az ajtón. Majd megjelenik a videó üzenete: „A bántalmazó kapcsolatban élő nők 65 százaléka rejtőzködik. Te ne tedd!”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top