Szépüljünk

Jennifer Aniston haja életműdíjat kapott

A People magazin megválasztotta 2012 legmenőbb frizuráit, Jennifer Anistonnak egyenesen "haj-életműdíjat" adtak. Egy neves fodrásszal elemeztettük ki a végeredményt.

A legjobb 10 celebfrizura a People szerint:

1. Jennifer Aniston az örök frizurájával
2. Beyoncé a göndör fürtjeivel
3. Blake Lively, mert minden frizurája tökéletes
4. Miley Cyrus, mert az ő átváltozásáról beszéltek a legtöbbet
5. A Kardashian lányok a csillogó hajzuhatagukkal
6. Emma Stone a színváltozásaival
7. Zooey Deschanel a frufrujával
8. Michelle Williams a merész rövid hajával
9. Kate Beckinsale a csodálatos lófarkával
10. Jennifer Lopez a kontyával

Beyoncé a göndör fürtjeivel, Jennifer Aniston az emberemlékezet óta viselt klasszikus frizurájával került be az első tízbe. Nem minden kitüntetés egyértelműen pozitív, Miley Cyrust például azért vették fel a listára, mert az ő vad stílusváltásáról beszéltek a legtöbbet idén.

Elfeledni a Rachel-frizurát

Jennifer Anistont az a megtiszteltetés érte, hogy életműdíjat kapott a frizurájáért, bár nem ezzel, hanem a Jóbarátok első két évadjából ismert Rachel-fazonnal írta át a hétköznapi hajtörténelmet: nők tömegei utánozták, bár mint utólag kiderült, Aniston borzasztónak tartotta. “Ettől eltekintve a színésznő haja az elmúlt száz évben nem sokat változott, csak hosszban és tépettségben variált egy kicsit – mondta Koczka Andris, a Saco Hair fodrásza Aniston jellegzetes, civil frizurájáról. – Igazából semmi érdekes nincsen benne, ránézel és szép, természetes a hatása. Mindenesetre megtalálta, ami neki jól áll. Ha más hajjal látnám őt, valószínűleg már meg sem ismerném.”

Jennifer Aniston haja: biztos pont egy változó világban Klikk a galériáért!
Jennifer Aniston haja: biztos pont egy változó világban: Klikk a galériáért!

Zooey Deschanel, a csintalan

Hasonló kategória Zooey Deshanel, aki a filmjeiben általában nem éppen szokványos nőket játszik, és a frufrujával került be a legmenőbbek közé. “Ő a kedvenc színésznőm, kislányos, csintalan, pont illik hozzá ez a haj. Neki már a gimis fotóján is frufruja volt, bár kislányként nem állt annyira jól neki, mindenesetre ő is megtalálta a karakterét, mint Aniston – rajongott kicsit Koczka András. – Ez a frufru különben igen praktikus, hacsak nem irodában dolgozik az ember, mert variálható némiképp, hordható előre és oldalra is.”

Megtalálta a karakterét
Megtalálta a karakterét

Beyoncé sem tökéletes

Miután idén megszületett a kislánya, a People megválasztotta a világ legszebb nőjének Beyoncét. A hajas listáról sem maradhatott le a felháborítóan szexi kismama, most a göndör fürtjeiért díjazták. „Pozitív, hogy meghagyták a haja természetes göndörségét, bár a People fotóján kicsit szöszös és szálkás, amit megfelelő készítményekkel egyszerűen orvosolni lehetne – véleményezte a természetes, mégsem makulátlan sörényt a fodrász. – Korábban kísérletezett az egyenessel és a frufruval is, de jó, hogy a frufrut elengedte, mert a karakteressége miatt nem sok embernek áll jól, még neki sem.”

Nem makulátlan az a sörény
Nem makulátlan az a sörény

Blake Lively, az univerzális

A Gossip Girl című sorozat sztárja, Blake Lively nem egy konkrét frizurával került be a legjobbak közé, hanem azért, mert bármilyen hajkoronát is kanyarintott a fejére a fodrásza, a klasszikus színésznőstől a hétköznapi szaladgálósig, mind tökéletesen állt neki. „A fonás most nagyon megy, például bulira, fogadásra mi is rengeteg fonott frizurát készítünk, halszálkafonást is. Ami a színésznő fotóján látható, az ennek a kiszöszösített változata” – jegyezte meg a fodrász.

Bármi jól áll neki
Bármi jól áll neki

Rövid haj: nőies vagy öcsis?

„Úgy látom, Miley Cyrus teljesen meg van őrülve, sokat játszik a színekkel és formákkal – folytatta a tinisztárral. – Ezen a képen éppen úgy néz ki, mint egy dél-londoni suhancgyerek, de különben a szőke, rövid haj nagyon jól tud mutatni. Fodrászként kedvenceim a rövid hajak, olyankor ott a kihívás, hogy nőies maradjon, és ne úgy nézzen ki a vendég, mint öcsi. Érdemes egymás mellé állítani Miley Cyrust és Michelle Williamst, aki szintén szerepel a válogatásban. Mivel Williams nem egy tinisztár, az ő frizurája sokkal finomabb, nőiesebb megoldás. Emma Watson is levágatta a haját, az ő frizuráját kérték a mi üzletünkben is páran, de mivel mi nagyon komolyan vesszük a konzultációt, a vendégek inkább csak inspirációként szoktak képet behozni.”

Jennifer Aniston haja életműdíjat kapott
A nőcis Michelle Williams és Miley Cyrus átalakulása

Kardashian lányoktól egészen Lopezig

A Kardashian lányokat a csillogó hajzuhatagukért emelte ki a People, de ez a teljesítmény nem kápráztatta el a fodrászt. „Valószínűleg tele van a hajuk hajolajjal, és nem olcsó hajfestékkel festik a hajukat” – véleményezett szűkszavúan. Nem hatódott meg Jennifer Lopez kontyától sem, aminek köszönhetően az alkalmi frizurák királynője címet kapta idén. „Én egy copfot látok, amit visszatűztek a haja alá, nem egy nagy tudomány. Ez egy viszonylag egyszerűbb konty” – mondta.

Jennifer Aniston haja életműdíjat kapott

Mesterfodrászokkal ne versenyezzünk!

Kate Beckinsale csodálatos lófarka sem varázsolta el annyira: „Ez egy könnyen elkészíthető frizura, csak adunk egy kis természetes textúrát a hajnak, és egy copfot készítve a kimaradt részeket megtűzzük. Praktikus és percek alatt kész. Itt az összképen dob a smink, az ékszer, a színésznő arca, de ha a sallangot elvesszük, nincsen benne semmi különös – magyarázta. – Elmehetnél így futni vagy teniszezni, senki nem kérdezné, miért van úgy belőve a hajad. Végül is ez a hanyag elegancia lényege, hogy meg van csinálva, de mégsem.”

Nem minden arany...
Nem minden arany…


Színkavalkád

Emma Stone-t a színváltozásaiért díjazták, de Koczka András szerint nem mindegyik előnyös a színésznőnek. „A szőke itt határeset, nagyon sápadt mellette a bőrszíne, az eperszőke a legfinomabb, és ez a vörös jó választás” – mondta Koczka András, aki a természetes árnyalatok feltétlen híve.

Emma Stone árnyalai. Klikk a galériáért!
Emma Stone árnyalatai. Klikk a galériáért!

Az biztos, hogy nem érdemes a saját, munkába járós frizuránkat az itt felvonultatott költeményekhez hasonlítani, hiszen a hírességek fején profi fodrászok dolgoznak nap mint nap. Mindig újabb és újabb frizurákat alkotnak, hogy az a színésznő vagy énekes legyen a legmenőbb, a mások által utánzott divatikon, és még nekik sem mindig sikerül. „Ezt szinte lehetetlen teljesíteni, hiszen nemcsak a sztárnak kell tetsszen, de még 800 millió másik embernek is” – jegyezte meg Koczka András.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top