Szépüljünk

Tavasszal a szemek is kizöldülnek – trendelőrejelzés

Belegondolni is jó, hogy néhány hét múlva érkezik a tavasz, vele együtt pedig a legfrissebb sminktrendek is. A szemhangsúlyos sminkek kedvelői előnyben.

Natúr

 

Tavaszi sminktrendek

Aki makulátlan arcbőrt nyert a genetikai lottón, az jól jár, ugyanis újra divat lesz a natúr, sminkeletlennek látszó arc, melynek alapfeltétele a tiszta, hibátlan bőr. Ezt a hatást persze sminkkel is elérhetjük: használjunk BB krémet, ajakbalzsamot és a pilláinkkal azonos színű, természetes hatású szemspirált!  

Vízvonal

 

Tavaszi sminktrendek

Aki nem szeret sokat pepecselni a sminkeléssel, annak az idei trendek közül a hangsúlyos vízvonal lehet a kedvence. Alapozás és az esetleges szem alatti karikák korrektorozása után felül a pillák tövét, alul pedig a vízvonalat húzzuk ki fekete, vízálló szemceruzával, majd a szempillákat fessük ki spirállal. Utóbbit semmiképp se hagyjuk ki, mivel anélkül a smink hiányosnak hat.  

Alul-felül műszempilla

 

Tavaszi sminktrendek

Az alkalmi sminkek „kötelező” eleme 2013-ban a látványos műszempilla, ezt nem csupán a felső, de akár az alsó szemhéjára is felragaszthatja az, aki nem csupán trendi akar lenni, de abban is biztos, hogy tudja viselni a hatalmas pillákat.

Zöld

 

Tavaszi sminktrendek

A zöld szín – azon belül is leginkább a smaragdzöld árnyalat – nem csupán a ruhákon és a kiegészítőkön, de a sminkekben is menő lesz idén. Nagy előnye, hogy világos és sötét szemekhez egyaránt passzol. Megjelenthet szemhéjpúder formájában, de akár szemceruzával a vízvonalon is, ízlés szerint.

Pink

 

Tavaszi sminktrendek

A bevállalós szemsminkek kedvelőinek színe ebben az évben a pink lesz, mely nem csupán a szemhéjakon, de a pillákon is használható. Persze csak óvatosan.

Vastag szemöldök

 

Tavaszi sminktrendek


Bár két éve még azt mondták, ez a legnagyobb szépséghibája,
Katalin hercegné mostanra újra divatba hozta a vastag, sűrű szemöldököt. Leginkább sötét színnel húzott szemekkel és világos ajkakkal mutat jól.

Élénk ajkak

 

Tavaszi sminktrendek

Bár az előttünk álló szezon egyértelműen a szemhangsúlyos sminkeké, azért a szájfestés hívei sem maradnak követhető divatirányzat nélkül. A sápadt ajkak ellenpontjaként ugyanis előtérbe kerül az élénkpiros, matt vagy finoman fényes textúrájú rúzsozás, ami natúr vagy erősebb szemsminkkel is párosítható, ízlés szerint.

A képek forrásai: Vogue.co.uk, harpersbazaar.com, style.com

Karikás szemre milyen alapozót használjak? Mint annyi más kérdésre, erre is megfelel a Válaszkereső. Vagy téged más érdekel? Itt bármit kérdezhetsz!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top