Szépüljünk

Nagy őszi frizurakörkép

A szezon legtrendibb hajviseletei a kamufrufrutól a fonatokon át a bodorított tincsekig.

Természetes textúra

Nagy őszi frizurakörkép

Hosszú és félhosszú haj esetében is divatos, ha a haj természetes textúráját hagyod érvényesülni, vagyis úgy marad, amilyen egy mosás és szárítás után, mindenféle különösebb formázás nélkül.

Bodorított tincsek

Nagy őszi frizurakörkép

 
A múlt század hetvenes és negyvenes éveinek stílusát ötvözik ezek a glamúros, hatalmasra bodorított frizurák hangsúlyos oldalválasztékkal.

Hátrafésült

Nagy őszi frizurakörkép

A hátrafésült haj idén ősszel nem szorosan lezselézett, hanem legalább a fejtetőn, de akár halántékon is kissé megemelt verzióban divatos.

Hangsúlyos frufru

Nagy őszi frizurakörkép

A hatvanas évek stílusát eleveníti fel az idei frufrudivat: sűrű, hangsúlyos, és a szemöldök alá ér. Bármennyire jól néz ki, azért mielőtt frufrut vágatnál, gondold át alaposan a döntésedet!

Kamufrufru

Nagy őszi frizurakörkép

Ha úgy döntesz, hogy a vágott frufrut nem vállalod be, akkor sem kell lemondanod a homlokot takaró tincsekről, ugyanis most a kamufrufru is trendi. Készíts választékot, vagy válassz le egy tincset a halántékod felső harmadában, esetleg valamivel fölötte, és fésüld át a hajat a homlokodon, majd rögzítsd a túloldalon!

Bob

Nagy őszi frizurakörkép

A bob frizura esetében nem az a kérdés, hogy divatos-e még, mert persze, hogy igen. Szezonról szezonra legfeljebb annyi változik, hogy épp milyen hosszban menő. Idén az állig, illetve valamivel az alá érő hossz a trendi, középen vagy oldalt elválasztva, frufruval vagy anélkül is.

Laza gomba

Nagy őszi frizurakörkép

Ahogy az öltözködésben, úgy a frizuradivatban is keverednek ebben a szezonban a maszkulin és a feminin stílusjegyek. Rövid fazonban ezért most a lágyabb, laza gombafrizurák a legtrendibbek, hosszú, kissé oldalra söpört frufruval.

Alsó copf

Nagy őszi frizurakörkép

Míg az előző szezonokban a szinte a fejtetőn hordott lófarok, illetve konty volt a menő, ősztől a tarkó alsó részére kerültek a copfok. Ha még divatosabb akarsz lenni, a copfot rögzítő hajgumin tekerj körbe egy saját hajtincset, ami eltakarja a gumit.

Kócos konty

Nagy őszi frizurakörkép

A kontyok is maradtak, csak valamivel lejjebb kerültek a tarkón “zuhanykonty-korukhoz” képest, valamint még kócosabbak és rendezetlenebbek lettek. Különösebben nekünk sem tetszik ez a  hajviselet, csak azért tettük ide, hogy tudd: ha hevenyészett kontyba tekered a hajad, akkor tulajdonképpen trendi vagy.  

Fonatok

Nagy őszi frizurakörkép

A fonatok gyakorlatilag mindenféle formában, vastagságban és elhelyezésben menők. Befonhatjuk az egész hajunkat vagy egy részét, de akár egyetlen tincset is, mutatóba.

Színtrendek

Nagy őszi frizurakörkép

A szőke színvariációi közül a platina, a világos búzaszőke, az aranyszőke, valamint a homokszőke és a karamell a legnépszerűbbek, de divatos a barnával melírozott szőke is. A vörös haj karakteres, de nem természetellenes árnyalatokban dívik ebben a szezonban.

Nagy őszi frizurakörkép

A barna árnyalatai közül a dió, a gesztenye, a kakaó és a csokoládé a legtrendibbek ezekben a hónapokban. Feketéből pedig a mély szénfekete, valamint a padlizsános és a kékes árnyalatok mennek.

A képek forrásai: Harper’s Bazaar, Vogue, Hairstylese

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top