Szépüljünk

Veszélyes szépségpraktika terjed a neten

Semmiképp ne próbáld ki!

Több internetes oldalon is megjelent már az a szépségtipp, miszerint háztartási fehérítőszerből arcpakolás készíthető, mely ragyogóvá teszi a bőrt, és az öregedés ellen is beválik. A veszélyes szépségpraktika megalkotója egy tavaly novemberben megjelent kutatásra hivatkozik: a Stanford Egyetem tudósai sugárzás okozta bőrgyulladásban szenvedő egereket naponta 30 percig hígított fehérítős oldatban fürdettek, és azt találták, hogy az olcsó, háztartási fehérítő képes enyhíteni a sugárkezelés, a túlzott napozás, illetve az öregedés okozta károkat a bőrön.

A bőrgyógyászok ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy mi magunk nem vagyunk vegyészek, és otthoni körülmények között nem tudjuk eltalálni a pontos hígítási arányt, amit a Stanford tudósai használtak, ha pedig a fehérítő a kelleténél nagyobb koncentrációban kerül az arcpakolásba, akkor megégetheti a bőrt. Éppen ezért a szakemberekhez csatlakozva mindenkit óva intünk attól, hogy a háztartási fehérítős arckezeléssel próbálkozzon!

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top