Szépüljünk

2015 legütősebb frizuratrendje a balayage

Az elmúlt két évben az ombre frizura volt a sláger, és ez részben idén is így marad, egy kis változással: az ombre egyik változata, a balayage lesz a legtrendibb frizura 2015-ben.

A balayage francia fodrászok találmánya, a neve a balayer szóból származik, ami annyit tesz, mint söpörni, söprögetni. Nem kell megijedni, a kifejezés nem arra utal, hogy a balayage után úgy fog kinézni a hajad, mintha söprű lenne a fejeden. Az elnevezés azokra a mozdulatokra utal, ahogyan a fodrász keze mozog hajfestés közben

A balayage technikánál nem használják a fodrászok a melírozásnál és az ombrénál megszokott fóliacsíkokat. A fodrász a kezébe veszi a tincseket, és közvetlenül az ecsettel viszi fel a hajszálakra a festéket. Így nagyon jól tudja szabályozni, hogy hová és mennyi szőkítőt vagy hajfestéket visz fel. Ez a balayage kulcsa, ettől lesz a frizura sokkal természetesebb, mint az ombre.

2015 legütősebb frizuratrendje a balayage

Minél természetesebb színhatás szeretnénk elérni, annál nagyobb szakértelemre van szükség, ezért a balayage-nak nem ajánlatos otthon nekiugrani! Nagyon sok gyakorlást igényel a hajfesték felvitele is, de azt is csak egy profi fodrász tudja megállapítani, hogy meddig kell a festéket fent hagyni ahhoz, hogy a hajszín szép legyen, de a hajszálak ne roncsolódjanak. A balayage jól mutat az egészen hosszú hajon is és bubifrizurán is. Utóbbinál a haj rövidsége miatt még jobban kell figyelni a festék felkenésének pontosságára. 

Nézd meg, hogy készül a 2015 legtrendibb frizurája:

 Még több frizuratrend 2015-re:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top