Szépüljünk

Beyoncé és Tóth Gabi frizuráját akarják a magyar nők

Menő-e még a bob és az ombre? Hát a pixie? És vajon mely hírességek frizuráját szeretnék a saját fejükön viszontlátni a magyar nők? Fodrászokat kérdeztünk.

Bye-bye ombre, hello copacabana!

A határozottabb vonalú ombre melírt felváltotta a természetesebb hatású copacabana és a balayage melír – tudtuk meg Kovács Barbara fodrásztól. Hogy ez mit jelent? Mindkét technika kellemes napszítta érzetet ad, nagy kontrasztok nélkül.

Copacabana melír

Copacabana melír
Fotók: Kovács Barbara

A szakember szerint idén a természetes hajfestések, a natúr színek dominálnak, és ezzel a két technikával végre a melír is szép átmenettel, csíkos hatás nélkül kivitelezhető. Vendégei általában Khloé Kardashian, Ciara, vagy Beyoncé frizurájára áhítoznak, a legtöbben őket szeretnék utánozni.

Beyoncé és Tóth Gabi frizuráját akarják a magyar nők

Madonna vagy Rihanna?

Sári Kata, az Outsidershair fodrásza szerint minden divat, ami jól áll, és a legfontosabb szempont a frizura tervezésénél, hogy egységes, harmonikus összhangot teremtsen viselőjével. Vendégei körében inspiráló hatásúak Madonna klasszikus lágy hullámai, vagy Rihanna dús hajkoronája, a hazai sztárok közül pedig Tóth Gabi frizuráját kérik tőle a legtöbben.

Foró: Tóth Gabi Facebook

Fotó: Tóth Gabi Facebook

Kata tanácsa: ha a természet nem bánt bőkezűen velünk, mert egyszerűen nem tudjuk megnöveszteni a hajunkat, nem kell félnünk a hajhosszabbítástól, ami abszolút trendi, de csak akkor, ha kiegészíti a saját haj szépségét, és lágyan illeszkedik az eredeti hajhoz.

Örök divat: a klasszikus bob és a hosszú haj

Lukovics György vidéki mesterfodrász tapasztalata szerint nincs kimondott trendkövetés a vendégei körében. Igazi klasszikusnak számít a hátul rövid, elől hosszabb fazonú bob frizura, amit Victoria Beckham viselt pár évvel ezelőtt, de ugyanígy soha nem megy ki a divatból a hosszú haj sem, éppen a variálhatósága miatt. Lehet hullámosítani és a különféle modern melírtechnikákkal mélység is adható a frizuráknak.

Beyoncé és Tóth Gabi frizuráját akarják a magyar nők

Visszatérnek a 90-es évek, és hódít a nagyon rövid is!

A 2015-ös hajtrendek a 90-es éveket idézik meg, tudtuk meg Oláh Szerénától. Újra divat a bubifrizura, a vállig érő haj és a Kleopátra-frizura frufruval, de anélkül is. Az év trendszíne a marsala, nemcsak ruhákban, hanem hajszínben is hódít.

A marsala mint hajszín

A marsala mint hajszín

A szögegyenesre vasalt frizurákat felváltják a szélfútta, kócos tincsek, de igazán divatos lesz idén a teljesen rövid haj is. Így a bob mellett a pixie sem tűnik el, amely kimondottan jól áll a szép, szabályos arcú lányoknak, és ugyanolyan nőies lehet, mint egy hosszabb fazon. Szeréna vendégei körében ezek a hajviseletek mind népszerűek. Most a legtöbben hullámos hajat kérnek tőle, a tavalyi év sikere után a tartós hajegyenesítést már egyáltalán nem szeretik. Többen kedvelik az egységes hajszíneket, így melírt mostanában kevesebbet készít.

Beyoncé és Tóth Gabi frizuráját akarják a magyar nők

Kimondott sztárfrizurát még nem kértek Szerénától, de egy-egy újságból kivágott képpel már találkozott, mert a vendégnek éppen az a szín vagy fazon tetszett meg, és hasonlót szeretett volna. A férfiaknál az elmúlt évek slágere volt az oldalt, hátul felnyírt, a fejtetőn viszont hosszúra hagyott, formázott stílus. Ez idén annyiban változik, hogy a frufru lett hangsúlyosabb, és előre hosszabbodik.

Mindent egybevetve elmondható, hogy ahány fodrász, annyiféle vendégkör és kívánság, egy azonban biztos, mindenkinek az áll jól, amit viselni tud. Ha az első otthoni hajmosás után is elégedettek vagyunk az új frizuránkkal, akkor kimondhatjuk, hogy jól választottunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top