Szépüljünk

Hogyan kell ajakdúsító balzsamot készíteni otthon?

Nem csak rúzzsal vagy szájfényekkel turbózhatjuk fel a szánkat, otthon is készíthetünk szuper balzsamot, ami gyönyörűen dúsítja az ajkakat.

A boltban kapható ajakdúsítók legtöbbször túlárazottak, és olyan összetevőket tartalmaznak, amelyeket nem biztos, hogy a szánkra akarunk kenni. Sokkal jobb megoldás, ha otthon készítünk magunknak természetes anyagokból ajakdúsítót.

Hogyan kell ajakdúsító balzsamot készíteni otthon?

Amire szükséged lesz:

  • egy puha fogkefe
  • pálcika a keveréshez
  • pár fültisztító
  • olíva-, avokádó- vagy kókuszolaj
  • őrölt fahéj (vagy fahéjolaj)
  • 1 teáskanál cukor
Figyelem! Csak annyit keverj be az ajakdúsítóból, amennyit rövid időn belül el is használsz, két napnál tovább nem tartható el.

Így készítsük:

1 teáskanál cukrot keverjünk el egy kis olajban. Mártsuk bele a fogkefét, és masszírozzuk át az ajkainkat. A fültisztítók segítségével távolítsuk el az elhalt hámsejteket a szánkról.

Keverjünk össze fél teáskanál olajat annyi fahéjjal, hogy jó sűrű, krémes állagú legyen a massza. Vigyük fel az ajkainkra, és addig masszírozzuk, ameddig bizsergést nem érzünk. Hagyjuk fent a balzsamot kb. 10 percig, azután finoman távolítsuk el az ajakdúsítót fültisztítóval.

A fahéj serkenti a vérkeringést, enyhén irritálja a bőrt, így minimális duzzanatot okoz, és kicsit pirosabbá is teszi az ajkunkat.

Tipp: Hasonló, de nem olyan hatásos az a variáció is, ha a szájfényünkből egy keveset az ujjunkra cseppentünk, majd egy hozzáadunk egy csepp fahéjolajat, és az ajkunkba masszírozzuk.
 

További cikkeink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top