Szépüljünk

5+1 tipp nyári lábápoláshoz

A lábápolásra egész évben oda kell figyelni, nyáron pedig fokozottan. Nem csupán azért, mert ilyenkor gyakran vannak közszemlén a lábaink, hanem ezért is, mert sokkal intenzívebb igénybevételnek vannak kitéve.
  • Részesítsd előnyben a valódi bőr szandálokat

A legolcsóbb szandálok általában műbőrből készülnek, a drágább darabok pedig igaziból. Érdemes lenne elfelejtened a műanyag cipőket és – főleg nyáron – kicsit többet költeni egy-egy lábbelire. A természetesbőr-szandálban nem izzad annyira a lábad, mert megfelelően lélegzik és szellőzik. A gombák, baktériumok is jobban elkerülnek majd, ha ilyet választasz. Erre tényleg érdemes beruházni!

  • Viselj papucsot, a strandon és a szállodai zuhanyzóban is

Mivel a köröm- és lábgomba nem válogat, és nagyon könnyen el lehet kapni, mindig viselj papucsot! Még akkor is, ha egy elegánsabb szálloda zuhanyzójában tusolsz, és tényleg nem gondolnád erről a helyről, hogy pont itt kaphatsz el bármit is. A strandon, termálfürdőben, pedig kötelező hordanod, hidd el, megéri!

5+1 tipp nyári lábápoláshoz
  • Le a bőrkeményedéssel!

Nyilván mindenki tudja, hogy a pedikűrös távolítja el a legszebben a talpunkon keletkező bőrkeményedéseket, de két kezelés között te is próbálkozhatsz házi lábápolással. Heti rendszerességgel készíts lábfürdőt, amely felpuhítja az elszarusodott hámréteget, majd ha kellőképpen kiázott a lábfejed, habkővel távolítsd el róla a csúnya bőrt. Ezután használhatsz sarokreszelőt, majd alaposan masszírozz a lábadba shea vajat, esetleg olívaolajat. Éjszaka használhatsz puhító lábkrémet vagy pakolást, húzz fel egy zoknit, és reggelre gyönyörűen hidratált lesz a lábfejed.

5+1 tipp nyári lábápoláshoz
  • Elszíneződött körmöt ne lakozz!

A szépen lakozott lábujjak előfeltétele az egészséges köröm. Ha sárgás, megvastagodott réteget tapasztalsz, ne lakkozd ki a körmöd, mert tovább terjedhet az esetleges gombás fertőzés. Recept nélkül is beszerezhetők gombaellenes ecsetelők, de ha 1-2 körömnél többet is érint az elszíneződés, megvastagodás, akkor fordulj orvoshoz! Jó hír, hogy a megelőzésre helyezve a hangsúlyt, már a drogériákban is kaphatóak antibakteriális, kimondottan lábujjakra szánt, színes lakkok, amelyek egész nyáron védelmet nyújthatnak a körmeidnek.

  • Körmöt vágni csak egyenesen szabad!

A túlságosan bevágott, rosszul kezelt lábkörmök csúnya gyulladásokat is produkálhatnak, amelyek komoly orvosi beavatkozásig is fajulhatnak. Mindig ügyelj arra, ha vágod a körmeidet, hogy a széleknél a körmöt ne vágd be kicsire. A köröm teteje legyen mindig egyenes, ne boltíves formájú, és akkor a legérzékenyebb részen a szélénél sem tud kipirosodni, begyulladni. Ha mégsem bízol magadban, jobb ha rendszeresen pedikűröshöz fordulsz.

5+1 tipp nyári lábápoláshoz
  • Figyelj oda, ha duzzad a lábad!

A túlsúly, a nagy meleg és az ülőmunka egyenként is okozhat lábduzzadást, ha pedig visszereid is vannak, még rosszabb lehet a helyzet. Nyáron a munkahelyeden próbálj meg több szünetet tartani, és gyakrabban felállni a monitortól, igyál sokkal több folyadékot, mint szoktál, hogy jobb legyen a vérkeringésed. Este pedig, ha hazaérsz, pár órára polcold fel a lábad, de a legjobb trükk, ha egész éjszakára megemeled egy párnával a lábadat, és végig úgy alszol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top