Szépüljünk

Nyári frizuratippek kislányoknak és kisfiúknak

A kislányoknál továbbra is a fonatok a legdivatosabbak, a kisfiúk pedig olyan frizurát szeretnének, mint apáé. Íme néhány menő és ízléses gyerekfrizura-ötlet a nyárra!

Kislányoknak

A kislányoknak egyértelműen könnyebb változatos frizurát készíteni, főleg akkor, ha hosszú a hajuk. A kislányok nyári frizuradivatjában továbbra is a fonatok játsszák a főszerepet. A klasszikus hármas fonástól kezdve a halszálkásig mindenféle fonat trendi. 

Fotó: Szendi Zoltán / Pinterest
Fotók: Szendi Zoltán / Pinterest

Az oldalra húzott fonat, amit sok kislány Barbie-fonatként emleget, igazán szép. Azonban jobb, ha a kánikulában odafigyelünk arra, hogy a szoros fonásnál a fejbőr leéghet. Úgy is elkészíthető a laza fonat, hogy a kalap és napellenző sapka alatt is kényelmes viselet legyen.

Fotó: Pure&Pastel Photography
Fotó: Pure&Pastel Photography

És ha már befontuk, de meguntuk, akkor kibontva gyönyörű hullámokat kapunk, amit egy-két metálfényű csattal, színes hajgumikkal fel is dobhatunk. A hajpántok közül megy most egyrészt a masnis, de nagyon kedvelt a kislányok körében a virágkoszorú fejdísz is. Egyértelműen divatos még mindig a fejtetőre tűzött “fánkocska” is, ami a nagy melegben előnyös is lehet. Nemcsak elegáns, de megmutatja a kislányod szép kis arcocskáját, ezenkívül a szemébe sem lóg bele a haj. Elkészítése bonyolultnak tűnik, de valójában nem az.

Fotók: Pinterest
Fotók: Pinterest

A frufru összefogott vagy befont hajhoz is aranyos lehet. A túl meleg nyári napon esetleg tűzzük el, hogy ne melegítse a homlokát, vagy adjunk rá szalmakalapot.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Kisfiúknak

A kisfiúk esetében nyilván nehezebb a frizura készítése, mert rövid hajat vágni nem sokféleképpen lehet úgy, hogy ne legyen sem túl felnőttes, sem pedig kirívó. Ezért látni általában sok egyforma fazont. Továbbra is él a “jófiú”-stílus, elöl is egyenesre vágott hajtincsekkel. Vannak olyanok, akik viszont a vagány vonalat képviselik, hátul és oldalt is rövidre felnyírt hajjal, a tetején pedig hosszabbra hagyva, “tüsire” zselézve.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

A legtöbb kissráctól, ha a fodrász megkérdezi, hogy “milyen sérót szeretnél”, rendszerint a  következő válasz érkezik: “nagymenőset”, vagy “olyat, amilyen apának van”! A legkisebbeknél viszont nem célszerű hajnyíró gépet használni, ijesztőnek tűnhet és elég unalmas is a mindig egyenletesen rövidre vágott frizura.

Fotók: Pinterest
Fotók: Pinterest

Sokkal könnyebben rávehető a gyermek a hajvágásra, ha nem mindig a megszokott fazont kapja, épp ezért merjünk neki “pasist” vágatni.  Mivel előszeretettel utánozzák apát és használják már elég korán a hajzselét, sokkal inkább ajánlott a wax, mivel könnyebb kimosni és nem keményedik meg a hajon. Természetesen ezt is csak mértékkel.

Fotók: Pinterest
Fotók: Pinterest

A hajápolásra is oda kell figyelni

A gyerekek esetében is oda kell figyelnünk a hajápolásra. Nagyon fontos a megfelelő hajápoló szer kiválasztása. Leginkább arra kell figyelni, hogy a termék vitaminokban és hajpuhító összetevőkben gazdag legyen, ezáltal megfeleljen a gyerekek érzékeny hajának. A hipoallergén formula sem elhanyagolható, mert az nem csípi a szemet és szerethetőbb lesz a hajmosás. 

Gyermekeknél is használhatunk már balzsamot, vannak kimondottan a gyermeksamponokhoz tartozó változatok. Az ő hajuknak is fontos a táplálás, és rendkívüli módon megkönnyíti a haj szárazon való kezelését is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top