Szépüljünk

Óriási botrányt okozott a híres divatmárka

Sebhelyeket, varratokat, karmolásokat mintázó, aranyfényű műtetoválásokat árult a Topshop. A vásárlók alaposan kiakadtak.

Ünnepeljük a tökéletlenségeinket, ahelyett, hogy rejtegetjük őket – ezzel a szlogennel dobta piacra a Topshop a sebhelyeket, varratokat, karmolásokat mintázó műtetoválás-készletet. A termék miatt rengetegen felháborodtak, mondván, hogy az menőnek állítja be az önkárosítást és a mentális betegségeket.

Botrány tört ki a bizarr műtetoválások miatt - fotó

A kifogásolt műtetoválásokat a neves londoni művészeti iskola, a Central Saint Martins egyik dizájner hallgatója, Lucie Davis tervezte, és azt akarta kifejezni velük, hogy a photoshop korában becsüljük meg jobban a tökéletlenségeinket. Az üzenet azonban igencsak félrement.

A botrány a közösségi oldalakon bontakozott ki, ahol egyre többen adtak hangot nemtetszésüknek.

“Undorítónak találom a Topshopot és a sebhelyes műtetoválásaikat. Az önkárosítás nem divatirányzat és a mentális betegségek nem divatmárkák” – fogalmazott egy twitterező.

A Topshop a felzúdulásra válaszul nyilvánosan elnézést kért azoktól, akiknek az érzékenységét sértette a termék, és azonnal eltávolították mind az üzleteik, mind pedig a webáruházuk kínálatából.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top