A szépség belülről fakad – bőrünk fiatalságát is úgy őrizhetjük meg, ha egészségesen táplálkozunk. A téli hónapokban különösen sokan panaszkodnak száraz bőrre, és mintha még a ráncok is jobban látszanának… Mielőtt azonban vagyonokat költenénk krémekre és kezelésekre, gondoljuk át, hozzájut-e a bőrünk az elengedhetetlen tápanyagokhoz, azaz helyesen étkezünk-e?
1. Lazac
Az olajos halakban, így a lazacban is található omega-3-zsírsav a bőr hidratálásában segít, sőt olyan antioxidánsok termelésében is, amelyek megújítják a bőrsejteket.
2. Citrusfélék
A naranccsal, citrommal és a grépfrúttal nemcsak az immunrendszerünk működését javítjuk, hanem a ráncokat is megelőzzük.
3. Spenót
Az A-vitamin hiánya száraz, megereszkedett bőrhöz vezet. De ezt kiválóan megelőzheted a spenóttal! A benne található A-vitamin ráadásul öregedésgátló hatással is bír.
4. Áfonya
Az áfonyában található antioxidánsok segítenek fenntartani a megfelelő kollagéntermelést, ezért fiatalon és simán tartják a bőrt.
5. Paradicsom
Itt van egy jó tanács a nyárra: egyél annyi paradicsomot, amennyit csak bírsz! Ez az étel ugyanis semlegesíti a napsugárzás káros hatásait, így a rák és az öregedés megelőzésében is fontos szerepe van.
Forrás: Popsugar