Szépüljünk

Házi gyógyír száraz kezekre

Annyira már nincs hideg, hogy kesztyűt hordjuk, ahhoz viszont épp elég hűvös a levegő, hogy kiszáradjon a kezünk. Mutatunk egy egyszerű, házilag elkészíthető csodaszert, ami gyógyír a száraz kezekre!
Házi gyógyír száraz kezekre

 Néha a leghatásosabb szépségápolószerekért nem kell a drogériába mennünk, elég ha szétnézünk a saját konyhánkban. Ilyen ez az egyszerű, DIY kézápoló is, amihez csak két összetevőre, mézre és cukorra, na és egy kis szabadidőre lesz szükséged.

A méz hidratáló és antibakteriális hatása miatt lesz a segítségedre, a cukor pedig gyengéd bőrradírként tünteti majd el az elhalt hámsejteket a kézbőrről. A végeredmény: puha, selymes kezek!

Amire szükséged lesz:

  • 3 evőkanál méz
  • 1/4 csésze fehér cukor
  • 2 műanyag szatyor
  • 2 hajgumi

Jól keverd össze a mézet a cukorral, amíg egy egységes masszát nem kapsz belőle. Ezután gyengéden dörzsöld be a kezedbe, majd tégy mindkét kezedre 1-1 szatyrot, amit hajgumival tudsz a csuklódon rögzíteni. 15 percig hagyd fent a pakolást. A csúcshatás érdekében törölközőbe is csavarhatod a kezeidet, hiszen a melegben még jobban kifejti a hatását a pakolás.

Ha letelt az idő, ne szappannal moss kezet, mert az túlságosan szárítana. Ha a tiszta víz nem elég, alkalmazd a smink- vagy arclemosódat. Ha megszáradt a kezed, hagyd, hogy beszívjon még egy kis kézkrémet vagy a természetes úton maradva egy kis kókuszolajat. 

Forrás: Well and Good

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top