Szépüljünk

Ezek az ételek bánhatnak el a szem alatti karikákkal

Avagy miket tegyünk a hűtőnkbe, ha friss és fiatalos tekintetre vágyunk?

1. Uborka

Legalább filmen biztos mindenki látott már olyat, hogy az arcmaszkban pihenő nagyasszonyok hideg uborkakarikákat helyeznek fáradt, karikás szemeikre. Ez pedig nem csak valami értelmetlen hóbort. A hűsítő uborka csökkentheti a puffadtságot okozó gyulladást, a benne lévő C- és K-vitamin pedig még az elszíneződött bőrt is képes helyreállítani. A legjobb a jó hidegre hűtött uborka lehet!

Ezek az ételek bánhatnak el a szem alatti karikákkal

2. Krumpli

Nem is gondolnánk, hogy ez a végtelenül hétköznapi zöldség milyen csodás szemkörnyékápoló is lehet! Az uborkához hasonlóan a szemekre helyezett krumpli is varázslatosan hatékony, ráadásul a krumpli tovább is képes megtartani a jótékony hideget. Tegyük 30 percre fagyasztóba a krumplikat, majd a vékonyra vágott szeleteket 15 percig pihentessük csukott szemeinken.

3. Avokádó

Amilyen fantasztikus csodaétel az avokádó, nem meglepő, hogy a karikás szemekre is jó hatással lehet. A magas zsírtartalmú avokádó gazdag hidratálója lehet a szemkörnyék érzékeny bőrének, ráadásul magas antioxidáns- és vitamintartalmának köszönhetően még igen hatékony ránctalanító hatása is van. Készítsünk gazdag avokádómaszkot a szemkörnyékre érett avokádóból és egy kevés mézből!

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top