Szépüljünk

Gyönyörű képeket készített afrofrizurájáról ez a nő – fotók

Hogy megmutassa a természetesen göndör, afro hajviselet szépségét, igazi műalkotásokat készített belőle a fiatal fotós lány.

 Bár most épp a göndör és az egyenes haj is hódít, az előbbinek a történelem során volt egy negatív mellékzöngéje is, már ha nők viselték: boszorkánynak, de legalábbis csalfának, megbízhatatlannak és ravasznak kiáltották ki a göndör hajú lányokat. Dazhane Lea, Londonban élő fotóművész szerint a természetesen göndör afrofrizurának a mai napig rossz a megítélése, szimplán azért, mert feltűnő és szokatlan a nyugati világban.

Gyönyörű képeket készített afrofrizurájáról ez a nő

A lány legalábbis ezt hallja családjától, barátaitól, vagy tapasztalja saját magán is: rengeteg Londonban élő fekete nő próbálja elnyomni a természetességét, és inkább kiegyenesíti, vagy befonja a hajkoronáját. Pedig a göndör haj gyönyörű – Dazhane ezt saját magán prezentálja. Képeit photoshop segítségével alakítja át, úgy, hogy a hajába virágcsokrokat, bokrokat és fákat illeszt. A végeredmény láttán senki nem kételkedhet az afrohajban rejlő szépségben!

Gyönyörű képeket készített afrofrizurájáról ez a nő
Gyönyörű képeket készített afrofrizurájáról ez a nő

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top