Szépüljünk

Egészségesebbek és okosabbak a nagyobb fenekű nők

Egy új kutatás számos okot sorol fel, hogy miért profitálhatnak egy nagyobb hátsóból a nők.
Egészségesebbek és okosabbak a nagyobb fenekű nők

 Elég ránézni Beyoncéra, és elhisszük ezt az állítást, de a tudósok azért pontosabban meg is magyarázzák, hogy miben áll a nagy fenékkel megáldott nők szerencséje. 

 Egy új kutatás több érvet is felsorakoztat, hogy miért egészségesebbek és kevésbé hajlamosak krónikus betegségekre a teltebb alsó idomokkal rendelkező nők, mint soványabb társaik.

Dr. Robert Kushner, a Northwestern Memorial Hospital professzora azzal kezdi, hogy megmagyarázza, a zsírra attól függően reagál a test, hogy az melyik részén helyezkedik el. A has környéki zsírpárnák például azért egészségtelenebbek, mert az egész anyagcserére rossz hatással vannak: zsírt áramoltatnak keresztül az egész testben. Ezzel szemben, a fenék táján és a combokban elhelyezkedő zsírsejtek stabilabbak, és kevesebb citokint tartalmaznak, ami az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség kialakulásában játszik szerepet. Ehhez kapcsolódik az is, hogy ha a zsír egy nőnek inkább az alsó fertályára rakódik, kevésbé teszi hajlamossá a magas koleszterinszintre, mintha a felsőtestére rétegződne.

És hogy mitől lesznek okosabbak a nagy fenekű nők? Az altájon lerakódott zsír jobb hozzáférést biztosít az omega-3-zsírsavakhoz is, amik bizonyítottan hozzájárulnak az agy működéséhez.

A nagyobb fenék gyakran jelent kiegyensúlyozottabb hormonháztartást is. Az itt tárolt zsírsejtekhez kapcsolódó hormonok jobban szabályozzák a fogyást és a hízást, a gyulladáscsökkentő enzimeket, és az ereket is védik.

Egészségesebb vagy tőle, szexisen feszül rajta a farmer, és a pasik is imádják – semmi okod tehát, hogy ne szeresd a nagy feneked!

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top