Szépüljünk

4 dolog, amire figyelj, hogy elkerüld a tavaszi pluszkilókat

A tavasz egyrészt ösztönözhet a több mozgásra és az egészségesebb étkezésre, viszont a teraszok megnyitása, a hosszabb nappalok, sőt még a zöldségek is veszélyt jelenthetnek a súlyunkra.
4 dolog, amire figyelj, hogy elkerüld a tavaszi pluszkilókat

 Rengetegen az első tavaszi napsugarak megjelenésekor kapnak észbe, és kapcsolnak egészségesebb életmódra. Azonban a jó idő nemcsak kedvez az alakunknak ha nem figyelünk oda, könnyen felszaladhat egy pár pluszkiló!

1. A hűsítő italok csapdája

Végre eljött az idő, hogy másra sem vágyunk, csak kiülni egy kávézó teraszára és egy hideg limonádéval frissíteni fel magunkat! Azonban a legtöbb helyen cukorsziruppal készül a hűsítő ital, így 150-250 kalóriát is észrevétlenül magunkévá tehetünk vele. Ezért kérd mindig cukormentesen a limonádéd, így a derekad is karcsú marad!

2. A hívogató teraszoknak ne mondj mindig igent

Nagyon csábító, hogy egy teraszon rendeljünk inkább valamit ahelyett, hogy otthon pepecselnénk a vacsoránkkal. A street foodok is ekkor kapnak igazán életre, hiszen a jó időben mindenki szívesebben sétál egy hamburgerrel a kezében, mint a zimankóban. Viszont a túl sok éttermi evés könnyen vezethet pluszkilókhoz, így hetente csak egyszer-kétszer iktasd be ezt a programot.

3. Még ne dobd el az edzőtermi bérleted

Lehet, hogy a napsugarak arra sarkallnak, hogy a szabadban sétáláson, futáson és a biciklizésen kívül mást ne is csinálj, de csak óvatosan a lendülettel: ne szakítsd meg a szokásos edzésprogramod, maximum mellé iktasd be a szabadtéri programokat, vagy fele-fele arányban oszd el az időt a kettő közt.

4. Óvatosan a zöldségekkel

Tárt karokkal üdvözöljük az olyan minimálkalóriás zöldségeket, mint a spárga. Viszont vajjal, sajtkrémmel és szószokkal a 20 kalóriából könnyen 320 lehet! Ezért inkább kevés olívaolajon párold vagy grillezd a zöldségeket a friss ízük így is maximálisan kiélvezhető.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top