Szépüljünk

Második bőrrel a ráncok ellen

Forradalmasíthatja a szépségipart az új találmány.

Amerikai tudósok különleges anyaggal álltak elő, bár ők nem csupán kozmetikai céllal – például annak lehetőségét is látják benne, hogy gyógyszert bocsásson ki, vagy hogy a napsugárzás ellen nyújtson védelmet.

A “második bőr” egy polisziloxán alapú vékony, átlátszó hártya, ami a bőrre tapasztva filmréteget képez, elfedi a ráncokat, a bőrhibákat és a táskákat a szem alatt. És bár szintetikus, mégis szinte élő szövetként viselkedve óvja az alatta lévő valódi bőrt. A tudósok szerint magába zárja a nedvességet is, és fokozza a bőr rugalmasságát.

Jól látszik, hogy a jobb szem alatt sokkal kevésbé táskás és ráncos a bőr
Jól látszik, hogy a jobb szem alatt sokkal kevésbé táskás és ráncos a bőr

A kísérletek során egyértelműen fiatalabbnak, kevésbé ráncosabbnak, élettelibbnek mutatkozott a bőr, ha rajta volt a második bőr is, és annak eltávolítása után ruganyosabb is lett, gyorsabban visszanyerte eredeti formáját, ha ujjbeggyel összecsípték.

A feltalálók szerint a második bőr egész nap viselhető, nem okoz irritációt, és az eső vagy az izzadság nem árt neki. Hosszasan vízbe menni nem lehet vele, de már ezen is dolgoznak a kutatók.

Forrás: bbc.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top