Szépüljünk

3 DIY szépségtrükk, amit egyszerűen el kell felejtened

A neten hódítanak a csodás hatást ígérő, DIY szépségtrükkök, de nem szabad mindennek bedőlnünk - van köztük rengeteg, amit egyáltalán nem érdemes kipróbálni.

1. Fogkrém a pattanásokra

Ehhez még talán net sem kell, régóta elterjedt szépséghiedelem, hogy a fogkrém seperc alatt leszárítja a nem kívánatos pattanásokat. De nem szabad elfelejteni, hogy a fogkrémeket a fogakra fejlesztették ki, nem érzékeny bőrünkre – utóbbit könnyen irritálhatja és kiszáríthatja, ami kellemetlen, feszülő érzéshez, viszketéshez és hámláshoz vezethet.

2. Forró szempillagöndörítő

Sok helyen lehetett olvasni, hogy a hajformázás módszerét követve érdemes a szempillagöndörítőt is felforrósítani, így tartósabb lesz a pillák göndörsége. A valóságban ez leégetheti a pilláinkat, ezt pedig nem érdemes kockáztatni, hiszen akár örökre is elveszíthetjük őket.

3 DIY szépségtrükk, amit egyszerűen el kell felejtened 

3. Hajlakk az arcra

Szintén régóta keringő szépségtrükk, hogy a profi sminkfixálók helyett ugyanúgy megteszi az arcra fújt hajlakk, ha hosszan tartó sminket szeretnénk. A hajlakkoknak többnyire magas az alkohol-tartalmuk, és amúgy is tele vannak egy rakás káros kemikáliával, így kiszáríthatják, irritálhatják a bőrt, és még a pórusokat is eltömíthetik.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top