Szépüljünk

Bizarr szépségtrendért őrülnek meg a koreai nők

Az új koreai szépségtrükk, a jamsu elég fura, de ragyogó, tökéletes bőrt ígér, kipróbálni pedig egyáltalán nem nagy kunszt.

A legújabb őrült koreai szépségtrendhez nem kell más, csak egy kis hintőpor, folyóvíz és nagy tüdőkapacitás. A jamsu (lefordítva merülés) ugyanis annyiból áll, hogy nagyjából fél percen keresztül jeges víz alatt tartjuk az előzőleg hintőporral bekent fejünket és ez – a kitaláló japán szépségblogger szerint – azonnal tökéletes és matt bőrt eredményez.

Ha ki akarnánk próbálni a jamsut, nincs bonyolult dolgunk: tisztítsuk meg, és hidratáljuk az arcunkat szokás szerint, sőt még alapozó és korrektor is jöhet rá, aztán következik a hintőpor, óvatosan eloszlatva az arcbőrön, végül pedig a merülés a jéghideg vízbe, nagyjából 30 másodpercig.

Ha kész, óvatosan felitatjuk a fölös vizet, és meg is volnánk – elvileg tökéletesen egyenletes és fantasztikusan matt az arcbőrünk –, már csak be kell fejezni a smink többi részét.

Tény, hogy az ázsiai nők élen járnak a fiatalos külső és a szépségtrendek tekintetében is, de azért nem tudjuk… ebben az egyben nem biztos, hogy hiszünk.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top