Szépüljünk

A nők többsége rosszul választ krémet

Legtöbben a reklámok hatására és ismerősök ajánlására vásárolnak arckrémet. Ha szerencséjük van, beválik. Többnyire azonban az ellenkezője történik.

Rosszul választ hidratálókrémet, arcápolót a nők többsége, sokan nem is ússzák meg ép bőrrel: akár ronthatunk is bőrünk állapotán. Ezért sem a legjobb ötlet arckrémet ajándékozni, és ha kapunk – például karácsonykor –, ne kenjük gondolkodás nélkül magunkra.

Ha nem a megfelelő terméket vagy nem a megfelelő területen alkalmazzuk, csak rontunk a helyzeten – emiatt gyakran végzik a fürdőszobaszekrény mélyén a többi porosodó készítmény mellett. Holott a krém lehet, hogy kiváló, csak épp másnak.

“A legnagyobb probléma, hogy a legtöbben nem tudják, milyen típusú az arcbőrük. Vagy ha tudják, akkor rosszul. Ugyanis az arcbőr nem egyszerűen száraz vagy zsíros. Legtöbbünk kombinált bőrtípusú, vagyis az arc különböző területein eltérő tulajdonságú a bőr, így másfajta ápolást igényel. Ráadásul a bőrtípus a korral is változik, és külső tényezők is befolyásolják” – magyarázza Bárányos Zsuzsa kozmetikus, elektrokozmetikus.

A nők többsége rosszul választ krémet

(K)rém nehéz döntés

Nincs könnyű dolgunk, ha segítség nélkül egymagunk nézünk szembe a krémek tengerével a boltok polcain. Legtöbben a márka, a doboz, az illat és persze az ár alapján döntenek. A címkén lévő összetevőket kevesen olvassák el. Egyrészt mert bolhányi betűkkel van írva, másrészt mert többnyire latinul vagy angolul.

Az igazság az, hogy szinte lehetetlen szakértő segítsége nélkül egymagunk eldönteni, pontosan milyen termékre van szüksége a bőrünknek. Ehhez ugyanis pontosan ismernünk kellene, hogy a krémek összetevői mit jelentenek, s hogy az adott összetevő megfelelő-e számunkra.

“Például a zsíros bőrre javallott kozmetikumok jó része tartalmaz alkoholt, ami ugyan azonnali hatásként megszünteti a bőr zsírosságát, ám hosszú távon csak fokozza a zsír termelését” – magyarázza Bárányos Zsuzsa.

Ellenben a zsíros bőr esetén a radírozás csodát tesz a bőrrel. Otthon bőrradírozással, kozmetikában mikrodermabrázióval vagy hidrodermabrázióval lehet hatékonyan csökkenteni a bőr megvastagodását, és ezzel javítani a bőr állapotát.

Amire minden nő vágyik: krém, ami eltünteti a ráncokat

Ilyen krém sajnos nem létezik. A kozmetikai termékek valójában arra szolgálnak, hogy minél hosszabb ideig megőrizzék a bőr állapotát. A jól megválasztott arcápolók meghosszabbíthatjuk a kozmetikai kezelések hatásait, két kezelés között megőrizve az eredményt, azonban a ráncokat nem tüntetik el.

Bőrünk fiatalságának megőrzését vagy ráncaink halványítását speciális kezeléssel, illetve a megfelelő életmóddal kiegészítve valósíthatjuk meg.

Érdemes időről időre konzultálni kozmetikusunkkal, aki bőrünk állapotából olvasva megfelelő kozmetikai termékeket tud javasolni és pontos útmutatást adni az otthoni bőrápolásra. Így amellett, hogy tovább őrizhetjük meg bőrünk szépségét, fiatalságát és bőrünk egészségét, rengeteg felesleges – hatástalan krémekre és elkerülhető kezelésekre költött – kiadástól kímélhetjük meg magunkat. Ez a tudatos bőrápolás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top