Szépüljünk

Ilyen parfümöket használtak a legnagyobb divatikonok

Vajon milyen illata volt Marilyn Monroe-nak vagy Audrey Hepburnnek? És Diana hercegnő milyen parfümöt használt az esküvőjén? Rögtön eláruljuk.

Marilyn Monroe – Floris Rose Geranium  

Ilyen parfümöket használták a  legnagyobb divatikonok

Bár egyik híres nyilatkozata szerint csupán egy csepp Chanel No. 5-ben aludt, mégsem az volt Marilyn Monroe kedvenc parfümje, hanem a Floris Rose Geranium. Ezt a parfümöt már nem gyártják, az illat ma már csak csak fürdőesszenciaként kapható. 

Audrey Hepburn – Givenchy L’Interdit 

Ilyen parfümöket használták a  legnagyobb divatikonok

Hubert de Givenchy direkt Audrey Hepburn számára készítette a L’Interdit parfümöt 1957-ben. A színésznő állítólag nem akarta, hogy piacra dobják, ám a hatvanas években mégis kereskedelmi forgalomba került.

Jackie Kennedy – Joy Jean Patou 

Ilyen parfümöket használták a  legnagyobb divatikonok

Jackie Kennedy számos különféle parfümöt használt élete során, de a legnagyobb kedvence a Joy volt Jean Patoutól. A parfüm sokáig a világ legdrágább illata volt: nagyjából 30 milliliternyi mennyiség előállításához 10 000 darab jázminvirágot és 28 tucat rózsát használtak fel. Minden idők egyik legsikeresebb parfümje, melyet 2000-ban megválasztották az évszázad illatának.

Elizabeth Taylor – Bal à Versailles

Ilyen parfümöket használták a  legnagyobb divatikonok

Mielőtt a sztárvilágból elsőként saját parfümöket dobott piacra, Elizabeth Taylor kedvenc illata Jean Desprez francia parfümőr Bal à Versailles nevű parfümje volt. Ezt viselte a Kleopátra forgatásán is. Egyszer pedig ajándékozott egy üveggel Michael Jacksonnak, aki onnantól kezdve szinte mindig ilyen illatot használt, még a halála napján is ezzel volt befújva. 

Diana hercegnő – Quelques Fleures 

Ilyen parfümöket használták a  legnagyobb divatikonok

A tubarózsa, a rózsa és a jázmin határozzák meg a Quelques Fleures illatát, mely Diana hercegnő fiatalkori kedvence volt. Ilyet viselt az esküvőjén is. Később a Hermés divatház 24 Faubourg parfümjére cserélte le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top