Szépüljünk

Bogyós és csokis ajkak – rúzsteszt a szezon trendszíneiben

Az őszi-téli sminkdivatot a sötét, csokis árnyalatú, illetve az erős, bogyós színű rúzsok uralják. Ezek közül teszteltünk hatot.

Babor Creamy Lip Colour – 02 Wine

A csomagolása egyedi és nagyon elegáns, akár egy kis fiókot, úgy lehet kihúzni a tokjából a rúzst. Az illata finom, klasszikus, púderes.

Egy rétegben simán fed, igazából két réteg már sok is lenne belőle. Kimondottan krémes állagó, viszont épp emiatt könnyű kimenni vele a vonalból, így könnyebb rúzsecsettel és/vagy előzőleg kontúrozott ajkakra kenni. Színe, textúrája mély és telt. 

Viselés közben végig érzem, hogy ott van a számon, de ez mégsem zavaró érzés, inkább olyan, mintha valami klassz balzsam lenne az ajkaimon. És bár ez alapján tartottam attól, hogy könnyen elmászik majd a szám vonalából, ez mégsem történt meg. 

Az “állásában” viselés, illetve a beszéd meg sem kottyant ennek a rúzsnak. Az ivás és az evés is inkább halványította, de nem foltokban kopott és nem is egy az egyben tűnt el, hanem viszonylag egységesen tompult.

Még a nap végére is maradt a színéből, végül sima vízzel le sem jött, csak sminklemosóval tudtam teljesen eltávolítani.

Yves Rocher Rouge Vertige – 47 Satin 

Szimpatikus a csomagolása, jól záródik, nincs olyan, hogy lepattan a teteje a táskámban (sajnos volt ilyenben részem, nem túl szép látvány utána a bézs táska belseje). A színe jól látható a rúzs alján kialakított kis „üvegbúrában”, jó illatú, mutatós rúzs.


Állagra krémes, könnyen kenhető, nem volt problémám a felkenéssel.

Az igazán erős szín eléréséhez több rétegben kell felkenni, de nekem kifejezetten szimpatikus, hogy 1 rétegben halványabban fog, így akkor is szívesen felteszem, ha csak munkába megyek. Könnyű viselet, szinte meg is feledkezem róla, hogy rajtam van.


Több rétegben felkenve igazán tartósnak mondanám, legalább is simán kibírt egy 2 órás röplabda edzést, illetve ettem is vele, mondjuk nem egy 3 fogásos vasárnapi ebédet, de a kekszmajszolgatást simán kibírta. Szépen egyenletesen kopik le, inkább halványodik.

Artdeco High Performance – 548 Raw Cacao

Bírom az ezüst színű tokját, maga a rúzs formája teljesen guszta.

Kenéskor a nehézség az volt benne, hogy ennél a  színnél, ha kicsit megremeg a kezed már látszik, hogy elbénáztad. Szóval ügyesnek kell lenni. Egy réteg után még átlátszó volt, és ennek a színnek az nem áll jól. Legalább 3 rétegben kellett felvinnem, hogy teljesen tömör fedő hatása legyen.

Mivel gyakran használok könnyű sheer rúzsokat, ez azokhoz képest nehéz, ragadós volt, de másnak talán közepes lenne a könnyű és a nehéz között.

Elmászni nem mászott el, bár csak a beszédemet kellett kibírnia.  Egységesen távozott, egyenletesen tűnt el. Ennek a színnek viszont nem áll jól a kopás, szóval nagyon oda kell figyelni rá, de lehet csak én vagyok rózsaszín rúzsokhoz szokott. 

The Body Shop Colour Crush – 335 Hot Date

Első pillantásra, a csomagolás alapján nem reméltem semmi különöset. Az illata kicsit a francia drazséra emlékeztet, de ha csak a megjelenését nézem, tuti, nem vettem volna le a polcról.

Ránézésre a színe kicsit sápadtnak tűnt. Aztán amikor elkeztem felkenni, akkor ért az első kellemes meglepetés. Bár egy rétegnél azért többet – 2-3-at – kell tenni belőle, viszont tök jó érzés kenni, és valójában sokkal izgalmasabb a színe is, mint ránézésre gonoltam.

Viselni is kifejezetten kellemes, nem ragad, de végig jólhiratált marat az ajkam tőle, egyáltalán nem szárította ki, és ez nekem – főleg így, ősz végén – baromi fontos szempont. Viszonylag jól bírja a strapát is, és további jó hír, hogy nagyon szépen, egyenletesen kopik. A kevésbé jó hír, hogy az idő múlásával egy picit elmászik a száj vonalából. 

Essence Ultra Last Instant Colour – 20 Rich Mahogany

Semmi extra nem volt benne, de azért látni kell, hogy a rúzsok egy bizonyos összegkorlátig nagyjából úgy néznek ki, a prémium kategóriában lehet igazán nagy különbséget felfedezni.

Könnyen kenhető volt, de ahhoz képest, hogy milyen sötét a színe elég nehezen fedett, 3-4 réteg kellett belőle.

Zsíros, de mégsem nehéz rúzs. Kényelmes volt.

Foltokban kopik, kicsit ombréra.

Lancôme L’Absolu Velvet Matte – 181 Entracte

Szép, de semmi extra. Letisztult megjelenés, applikátoros kivitel. A márkának nem ez a legszexibb rúzsa, legalábbis csomagolásra.

Könnyen kenhető, de nem árt hozzá egy kevés gyakorlat és egy szájkonturceruza. Nagyon szépen fed elsőre, sőt többet nem is érdemes, mert nehéz érzetet hagy.

Száradás után kimondottan kényelmes, nem ragad és bár matt mégsem szárítja ki a szájat.

Tartós, de nem csókálló. Szépen kopik, nem foltosan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top