Szépüljünk

Portól a spirálig – szemöldökfestékeket teszteltünk

A szemöldök az egyik legmeghatározóbb arcvonás, ezért fontos odafigyelnünk rá, és ha nem tökéletes a formája vagy a sűrűsége, a sminkkel korrigálni kell. Különféle állagú és kiszerelésű szemöldökfestékeket teszteltünk.

 Yves Rocher Eyebrow Mascara

Yves Rocher Eyebrow Mascara

 

Az Yves Rocher szemöldökspirálja hasonló kiszerelésű és állagú, mint egy szempillaspirál, a keféje azonban annál vékonyabb és rövidebb. Háromféle, világos, közepes és sötétbarna árnyalatban kapható, én a középsőt (Chatain 02) próbáltam ki.

A spirállal könnyű volt dolgozni, meg tudtam rajzolni vele a formát anélkül, hogy kimentem volna a vonalból. A festék se nem túl híg, se nem túl sűrű, krémes állagú. Egyenletesen eloszlatható a szemöldökön, felvitel közben nem kenődik.  Mivel elég világos és nem túl sűrű a szemöldököm, ezért számomra nagyon fontos a színhatás: a termék esetében ezzel is meg voltam elégedve: kitöltötte a ritkásabb részeket, és a formát is tudtam korrigálni vele.

Yves Rocher

A festék a nap folyamán a helyén maradt, nem maszatolódott el, talán csak halványodott egy kissé, viszont tartotta a formát és a szemöldökszálakat is irányban.

Eltávolítani egyszerű sminklemosó kendővel is könnyű volt.

Park Avenue Eyebrow Pencil

Park Avenue Eyebrow Pencil

A Park Avenue szemöldökceruzája két árnyalatban érhető el, közülük hozzám a világosabb, Soft Brown jutott el. Sajnos a szín, mint kiderült, világosabb, mint amire nekem szükségem lenne, bár nem sokkal.

A ceruza közepesen puha állagú, nem kenődik, nem maszatolódik, de egy kis faragást kétalkalmanként azért igényel. A szemöldök maga jól átsatírozható vele, de miután nem tűhegyes a feje, pontos szélek meghúzása nehézkes. A most divatos, dús szemöldök varázsa ettől még elérhető segítségével, de ha valakinek vékonyka a szemöldöke, a kontúrhoz mást is használjon.

A fotó esetemben csalóka, ugyanis a szín világosabb volt, mint a szemöldököm, így a kis szőrszálakra rákerült festék jobban látszott, elütött. Megfelelő színválasztásnál ez valószínű, hogy nem így történne. A színe tartósnak mondható, és nem kenődött el több órával később sem, valamint a szálakat is a formázott módon a helyükön tartotta.

A kefe maga egy teljesen egyszerű szemöldökkefe, ellenben a dolgát teszi, formáz, igazgat, teljesen rendben van.

A szín a nap végén könnyen eltávolítható sminklemosóval vagy szimplán micellás vízzel is.

 

Catrice Peel-Off Brow Tint

Catrice Peel-Off Brow Tint

A Catrice szemöldökszínezője kétféle árnyalatban érhető el, én a világosabbat (C01 Mudstone) teszteltem. 

A zselé állagú festéket a szivacsos applikátorral kell felvinni a szemöldökre: a vastagabb részeken ez néhány mozdulattal meg is volt, a vékonyabb végen viszont a szivacs kissé bumfordinak bizonyult, fülpiszkálóval korrigálnom kellett, amikor kimentem a vonalból. Az ecsetes applikátort praktikusabbnak érezném ehhez a termékhez.

A festék 10-15 perc alatt szárad rá a szemöldökre, ezután egyben húzható le. Ez nagyjából sikerült is, és a szemöldökszálaimat is megkímélte, nagyjából 1-2 szál volt csupán, amit a festék lehúzáskor kitépett.

Catrice

A végeredmény alapvetően természetes hatású, a festék nemcsak a szálakat, de a bőrt is színezi némileg, ami hézagos szemöldök esetében igencsak lényeges.

A szín és a forma tartós maradt egész nap. Vízzel, dörzsölgetéssel nem jött le teljesen, szemfestéklemosóval tudtam csak maradéktalanul eltávolítani.

Artdeco Eye Brow Color Pen

Artdeco Eye Brow Color Pen

Nagyon jó kis szemöldökfilc, szerettem a tesztelés minden percét vele. Két árnyalat közül lehet választani, én a sötétebb (6 – medium brown) típust próbáltam ki. Mivel tűhegyes, szemhéjtushoz hasonló feje van, szinte szálanként lehet újrarajzolni a szemöldököt, kitölteni a hézagokat. Az ív javítása is nagyon egyszerű vele, hiszen vékonyka vonalat húz, így szépen építgethető a kívánt formára, a végeredmény mégsem hat természetellenesen.

Felvitel előtt érdemes egy kefével a formát kialakítani, majd utána elkezdeni vele dolgozni. Színe nem halványul, nem kenődik, a helyén marad estig hiba nélkül. 

Érdemes arra figyelni, hogy két használat között fejjel lefelé tároljuk, hogy a kis filcfej biztosan elég festéket tudjon felszívni. Használat közben ügyelni kell rá, hogy nagyon-nagyon finoman dolgozzunk vele, sokkal lágyabban, mint egy ceruza esetén. Érdemes kipróbálni a kézfejünkön, hogy megtapasztaljuk, hogy ha szinte hozzá sem érünk bőrünkhöz, már akkor is tökéletes, vékony vonalat húz. Ez amiatt is fontos, hogy ha nagyon rányomnánk, idővel a fej kitompulhat, szálas lehet.

Tartóssága ellenére a nap végén könnyen lemosható, micellás vízzel is dörzsölés nélkül lejön.

 

Babor Eye Brow Filler Fibers

Babor Eye Brow Filler Fibers

A Babor Eye Brow Filler Fibers két árnyalatban kapható, ezek közül a világosabbat (01 brown) teszteltem. Ez a termék is szempillaspirálhoz hasonló kiszerelésű. Maga a festék ránézésre nagyon világosnak tűnt, de felvíve telt, határozott színt produkált.

Különlegessége, hogy a gél állagú festékben apró szálacskák találhatók, melyek feltöltik a gyér szemöldököt. Az eredmény valóban látványos, a szemöldököm sokkal sűrűbbnek, tömöttebbnek tűnt ezzel a festékkel.

Babor

A festék nem halványult és nem mászott el a helyéről a nap folyamán. Sminklemosóval viszont könnyedén le tudtam szedni.

Artdeco Eye Brow Powder

Az Artdeco szemöldökpora hatféle árnyalatban érhető el az egészen világos barnától a majdnem feketéig. Én a középbarna (5 Medium) árnyalatot próbáltam ki. 

Artdeco Eye Brow Powder 

A szemöldökpor valamivel sűrűbb állagú, mint egy szemhéjpúder, jellegénél fogva szemöldökecsettel kell felvinni. A bőrömön könnyen megtapadt, ám ahhoz, hogy igazán látszódjon, többször is át kellett húznom a szemöldököm vonalát, a ritkás részeket pedig kevésbé töltötte ki, mint a krémes állagú termékek.  

Artdeco

A nap folyamán kicsit halványodott a színe, viszont nem pergett és nem kenődött el. Szappanos vízzel is könnyen le tudtam mosni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top