Szépüljünk

Elképesztő! 40 évet simán letagadhat a 68 éves nagypapa – fotók

Hu Hai 68 éves férfi, aki Sanghajban él, és két évvel ezelőtt megnyerte a Sanghaj Legmodernebb Nagypapája címet. Nem hiába, hisz Hunak hihetetlenül fiatalos a megjelenése, és korát meghazudtolóan friss szellemileg is.

Első ránézésre nem látszik, de Hu Hai 1950-ben született egy kínai kommunista forradalmárpár gyermekeként. Édesapját fiatalon elvesztette, őt és hat testvérét végül édesanyja egyedül nevelte fel. Gyermekként több sportot is űzött, és bár végül nem vált belőle profi sportoló, a fizikai edzés iránti szenvedélye fiatalos külsőt és fitt szellemet biztosít neki ma is.

Hu két évvel ezelőtt került először a kínai újságok címlapjára, amikor részt vett egy a sanghaji időskorúak számára rendezett tehetségkutatón, ahol mind a zsűrit, mind a közönséget elkápráztatta fiús kinézete és személyisége, ami egyáltalán nem jellemző a korabeliekre. Megkapta a Legmodernebb Nagypapa címet, és azóta tévéműsorokba hívják, divatlapok írnak róla, és modellként is keresik.

Arra kérdésre, hogy így, 68 évesen mi a titka, azt mondja: valójában több tényező kombinációja. Az alak megtartása érdekében jógázik, és naponta harminc percig fejjel lefelé lóg, ami szerinte csökkenti a ráncokat, és megakadályozza bőre elvékonyodását, akárcsak a hajhullást. Szellemét meditációval tartja karban.

Az étrend szempontjából Hu Hai a kis mennyiségű, de tápláló ételeket részesíti előnyben, fogyaszt étrend-kiegészítőket, vitaminokat és kollagéntablettákat is.

Ami miatt Hu mégis jóval fiatalabbnak tűnik a koránál, az a hozzáállása. Azt mondja, hogy ő még most is 20 évesnek érzi magát, és valószínűleg utolsó leheletéig így érez majd. Számára az életkor csak egy szám, semmiben sem befolyásolja.

„Mindenki megöregszik, ezt nem lehet elkerülni” – mondta Hu Hai. „De ha öregnek érzed magad, és csak meghalni akarsz, ha nem akarsz többet tanulni vagy tapasztalni, akkor vagy igazán öreg, nem számít a korod.”

Hu Hai szerint minden embernek három kora van: a mentális kor, a fiziológiai kor és a fizikai kor. Az utóbbi kettő orvosi eszközökkel és tesztekkel mérhetők. Hunak az orvosok azt mondták, teste egy átlagos negyvenévesével egyformán funkcionál, de a mentális kora sokkal alacsonyabb.

„A mentális korom mindig 20 éves” – mondja Hu Hai. „Függetlenül attól, amit mások mondanak, 20 éves vagyok. Megtehetem mindazt, amit a mai 20 évesek megtehetnek.”

„Az ifjúság egyfajta hozzáállás, és ha szenvedéllyel és kíváncsisággal élsz, más életet élhetsz” – foglalta össze életfilozófiáját a 68 éves nagypapa.

odditycentral.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top