Szépüljünk

Frizurája miatt zavarták haza az iskolából a kisfiút

Kétszer is hazaküldték az iskolából a 12 éves kisfiút, mert nem találták megfelelőnek a frizuráját.

A 12 éves brit Callum Manninget azért zavarták haza az iskolából, mert a oldalt felnyírt, felül viszont hosszabbra hagyott hajviselete az illetékesek szerint nem felet meg az intézmény előírásainak. Utasították, hogy vágasson új frizurát.

Ez volt az első frizurája, ami nem felelt meg az iskolának (Fotó: Sarah  

„Nagyon idegesítő. Végül is ez egy iskola, nem a hadsereg” – méltatlankodott az édesanyja, Sarah Everett, aki a hét további részében otthon tartotta a fiát, miközben nagyon igazságtalannak érezte, hogy a frizurája miatt büntetik. Mivel nem akarta, hogy Callumnak további kellemetlenségei legyenek, újból elvitte a fodrászhoz, ahol még jobban lenyírták a haját. Másnap azonban ismét hazaküldték az iskolából, mondván, hogy ez a frizura még mindig nem megfelelő.

Ilyen lett a második hajvágás után (Fotó: Sarah Everett)

Úgy tűnik, már csak az lehet megoldás, ha Callum haját felül is teljesen levágják, édesanyja viszont ezt nem szeretné, ahogy azt sem, hogy a fia lemaradjon a tanulmányaival, ezért szeretne megegyezni az iskolával.

Az iskola leszögezte, hogy az iskola szabályzata világos és szigorú elvárásokat támaszt a tanulók megjelenésével kapcsolatban, beleértve a hajviseletüket is. Azokat a diákokat pedig, akik vétenek a szabályzat ellen, hazaküldik, vagy elkülönítik.

mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top