Szépüljünk

Elzavarta a fodrász a Down-szindrómás fiút

Nem volt hajlandó kiszolgálni, mert fogyatékkal él.

A 15 éves, Down-szindrómás Luka Hyde-ot a szülei múlt vasárnap elvitték hajat vágatni abba a chattanoogai fodrászatba, ahová a család évek óta jár. Amikor sorra kerültek, és a fiú a nevét hallotta, felugrott és a fodrász székéhez sietett, ám a nő, aki korábban egyébként sosem találkozott még Lukával, nem volt hajlandó kiszolgálni.

A szülők megkérdezték a fodrásztól, miért nem akarja levágni fiuk haját, mire a nő undorral közölte, hogy a fogyatékossága miatt.

Luka Hyde (newschannel9.com)

A Tennessee állambeli Fogyatékkal Élők Szövetsége szerint a fodrászat a nyilvános hozzáférési törvényt, valamint a fogyatékossággal élő amerikaiakra vonatkozó törvényt is megszegte azzal, hogy nem voltak hajlandóak kiszolgálni a fiút a fogyatékossága miatt.

A szalon tulajdonosa arról tájékoztatta a családot, hogy az érintett fodrász az ügy miatt felmondott. Hangsúlyozta, hogy az üzletükben nem tűrik a diszkriminációt.

Luka szülei elmondták: rendszeresen szembesülnek hasonló problémákkal, és küzdenek azért, hogy fiuk egyenlő bánásmódban részesüljön.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top