Szerk

Kínai keksszel és levesgyönggyel vészelnénk át a karantént, ha az irodában érne minket a koronavírus

Már egy hosszú hétvége előtt kifosztják a boltokat az emberek, nem nehéz belegondolni, hogy mi történne, ha karantén lenne a fővárosban. De mit ennénk, ha olyan helyen érne minket a vesztegzár, ahol csak lejárt nasik és puffasztott rizs lapul a fiókban?

A pánikban nem hiszek, de a következetes, óvatos felkészülésben igen. Így gondolom ezt a koronavírus esetében is. Ha jön a karantén, majd otthon maradunk, előtte persze igyekszünk felhalmozni 1-2 hétre elég konzervet, lisztet, tésztát, hogy aztán, ha lecseng a vírus, a szekrény alján megpihenő fitness DVD-re ugrálhassunk napestig. Jó-jó, tudom, hogy komoly témáról van szó, és ne viccelődjek én ezen, de a humor tényleg sok helyzetben segít. Pont ezért játszottam el a gondolattal, hogy mégis meddig tartana ki az irodai nasikészlet, ha a szerkesztőségben érne minket a karantén. Kollégáimmal feltúrtuk a fiókokat, és bizony vészterhes időkben a lejárt szavatosságú currytől, a puffasztott rizsig mindenre rákényszerülnénk.

Szonja

„Gyomor- és bélgondjaim miatt mindig van a fiókomban háztartási keksz, ropi. A pánikbajomra szőlőcukor. Csokoládé, kinder bueno vagy milka is volt mindig. Sós chips is. Ami elvonást okozna sajnos, az a cigi, kajában pedig a tészta és a citrom.”

Adél:

„Makrélapástétom, kávétejszín, méz és az asztalomon eritrit. Sok-sok eritrit. És egy csomag mikrós popcorn is hányódik itt, azt bárkivel elcserélem.”

Fotó: Leéb Ádám

Fotó: Leéb Ádám

Vera és Tamás

„Ételekből keksz (jelenleg egy kínai)  és csokoládé. Van halkonzerv, és megmaradtak ajándék italok. Ezek mellett a fiókban vannak még: olajok, balzsamecet, almaecet, teák és méz, citrom. Só és osztrák mentolos cukorka.”

Fotó: Leéb Ádám

Fotó: Leéb Ádám

Zita

„Kávé, tea, méz, citromlé, só, keksz, csokoládé, sós ropi, magok, levesgyöngy, csokis almaszirom. Ezek mind vannak a fiókomban, de ez elég kevés lenne a túléléshez.”

Fotó: Leéb Ádám

Fotó: Leéb Ádám

Daniella

„Vegan express thai curry – fogalmam sincs, hogy mikor vettem, de  2 éve lejárt (nagy bajban még ehető szerintem), 1 doboz puffasztott rizs, 1 doboz puffasztott búza, 1 kis üveges csípős olívaolaj, csokis granola – gluténmentes zabpehellyel, birsalmasajt – szigorúan kézműves, 1 doboz összerágott halva.”

Fotó: Leéb Ádám

Fotó: Leéb Ádám

Judit

„Most látom csak a home office előnyeit. Közel van a hűtő.”

Olga

„Elvből nem tartottam soha kaját magamnál, nehogy véletlenül megegyem. Ha rajtam múlik, kihalunk, mint a dinoszauruszok. Víz viszont mindig van nálam kulacsban.”

Éva:

„Nasinak van a fiókomban: házi készítésű aszalt meggy, 1 zacskó pirított tökmag, 1 müzliszelet, gyömbéres körtebefőtt (saját készítés), a kedvenc áfonya-kesudió mix. Tavasz eleji immunerősítőnek: 1 darab gyömbér (teának), 1 doboz ginseng, kínai immunerősítő kapszula és D-vitamin. És persze az állandó készlet: Earl Grey tea, zöld tea és méz. Citrom a hűtőben, anélkül bajban lennék…”

Fotó: Leéb Ádám

Fotó: Leéb Ádám

Vivi:

„Van a dobozomban minimüzli, méz, kb. 20 fajta tea, szuperkása, 5 fajta, szőlőcukor, müzliszelet, tejcsoki. Kb. havonta töltöm fel a készletet, a diéta miatt a nasi most nem játszik, de teából mindig feltankolok. Karantén esetén a rántott húst nem sokáig tudnám nélkülözni, és a friss pékáru is nagyon hiányozna.”

Fotó: Leéb Ádám

Fotó: Leéb Ádám

Koronavírusról komolyabban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top