Szex

Regényajánlónk





Judy Strong: Lady Avery

A kalózok fregattja megközelíti a tehetetlen spanyol kincsszállító hajót, megcsáklyázza, és a tenger rablói, élükön Thomas Kidd kapitánnyal átlendülnek a rakott gályára. A spanyolok szerencséje a szerencsétlenségben, hogy éppen Kidd kapitánnyal akadtak össze. Ő az egyetlen ugyanis a szakmában, aki arról híres, hogy csapatával nem ölnek meg senkit, csak harcképtelenné teszik a tengerészeket, és a hajót, bár zsákmánya nélkül, szintén meghagyják nekik.

Kidd kapitány nem más, mint Lady Avery O’Neill, elsőtisztje pedig saját öccse. A rablott kincset egy kolostor osztja szét szegényei között. Természetesen a titokról senki nem tudhat, sem a testvérek apja, sem a legénység. És egyszer véget is kell vetni a veszélyes játéknak. Hogy mennyire veszélyes, azt elég sok hirtelen fordulat során taglalja a könyv.

Bár persze már az sem kicsit meglepő fordulat, hogy a titok titok marad, és valóban senki nem jön rá. Persze egy férfi kivételével, aki azonnal olthatatlan szerelemre is gyúlik a tűzrőlpattant leányzó iránt. Ez is egy meglepő fordulat. Az meg még inkább, hogy a lány miért tiltakozik először, és miért omlik a karjaiba utána.

Van persze másik, gaz csábító is, aki őrült, és semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze álmai nőjét. Őt le kell győzni, amely folyamatban nagy részt vállal egy viking kalózvezér is.

A történetből megtudhatjuk, hogy Erzsébet korában a nők könnyen álcázhatták magukat férfinak, senki nem ismerte fel őket, ha pedig mégis, rögtön beléjük is szeretett. Azt is megtudhatjuk, hogy a kalózok alapvetően jó emberek, bár néha meg akarnak becsteleníteni ártatlan leányzókat, de erről viszonylag könnyen le lehet őket beszélni. Az is kiderül, hogy senki nem megy szűzen férjhez, különösen a főrendiek közül, de ez sem okoz gondot. Meg terhesen az oltár elé állni sem. De legalább valóban fordulatos!













Puedlo, 192 l., 390 Ft



Nora Roberts: A smaragd nyakék legendája





A Calhoun család I.

Újabb családregény jelent meg Nora Roberts tollából. Már megszokhatták a hűséges olvasók, hogy az írónő egy-egy család több tagját is hajlamos kiházasítani egy-egy esemény vagy tárgy köré szervezve a cselekményt. A tárgy jelen esetben egy smaragd nyakék, amit még dédmamájuk rejtett el, hogy árából szerelmével új életet kezdhessen. Csakhogy az új élet hamar befejeződött, a nő, nem tudván elviselni a lelkifurdalást, és képtelenségét, hogy nem tud dönteni a szerelem és gyermekei és kötelessége között, a mélybe vetette magát a villa tornyából.

Most a dédanya és férje lakában négy lány lakik nagynénjükkel, és komoly anyagi gondokkal küzdenek. Lassan nem marad más kiút, mint megválni a villától. Már meg is jelent egy komoly vevő, a bostoni szállodalánc tulajdonosának fia, aki a családi vállalkozásba vonná be a hotellé alakítandó kúriát. Az elromló autó viszont először a helyi szervízbe kényszeríti, ahol egy igencsak tűzrőlpattant lánnyal hozza össze a sorsa. Már épp összebarátkoznának, amikor kiderül: a lány a villa egyik lakója. A nagy ellenségeskedésből mi is lehet más: szerelem.

A négy lány közül más is elkel a könyvben. A mindig precíz szálloda-igazgatóhelyettes először nem nagyon jut dűlőre a ház felújítását tervező építésszel, de aztán nem is akármilyen kalandok után egymásra találnak. Ugyanis közben elterjed a nyakék története, és egyre többen próbálják, nem túl tisztességes úton megszerezni.

Külön érdekesség, hogy a regényt néha megszakítják a dédmama naplójának részletei. Az pedig csak a következő kötetben derül majd ki, hogy meglesz-e a nyakék.












Harlequin, 367 l., 995 Ft






Victoria Holt:
A titokzatos asszony

Anna Brett Indiában élő szüleitől Angliába kerül nagynénjéhez, hogy iskolába járhasson. Charlotte néni abból él, hogy régi bútorokat vesz és ad el. A dolgokkal pedig nem csak a kereskedés hanem háza, amit a Királynő Házának hívnak, is zsúfolva van. A lányt a szünidők során szigorú nagynénje helyett sokkal inkább foglalkoztatja a város leggazdagabb családja, Creditonék és az ő szintén nem kis kastélyuk. Nem utolsósorban pedig Redness, aki a családfő törvénytelen fia, és a lány már 12 évesen beleszeret.

A besavanyodott életet élő Anna, aki lassan többet tud a bútorokról, mint az életről, egyszer bizony fellázad otthon nem lévő nagynénje ellen, és meghívja Rednesst vacsorára. Persze a néni hazatér, és az általa rendezett botrány, és az utána következő baleset nem használ kapcsolatuknak. A néni egészségének még kevésbé. A helyzet akkor kezd javulni, amikor ápolónőt fogadnak Charlotte néni mellé, és így Anna is barátnőre tesz szert. A nővérnek köszönhető az is, hogy nem vádolják Annát a néni halálával, és nemsokára, szintén a nővér szervezése jóvoltából, hajóútra indulnak a lányok, Redness, a Kapitány feleségének és gyermekének kísérőjeként. És persze a Kapitány hajóján.

A helyenként kissé morbidra sikerült történet a benne rejlő krimiszál által még érdekes is lesz. Bár igazán nagy lelemény nem kell, hogy megfejtsük a rejtélyt, de hát ez nem is detektívregény, hanem szerelmes.











IPC Könyvek, 414 l., 1140 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top