Szex

Regényajánlónk





Mary Jo Putney: A selyemfátyol

Ismét egy kalandos regény egzotikus környezetben, ahogy azt már el is várjuk Mary Jo Putney-tól. Ezúttal az orosz származású Laura sorsát követhetjük, aki angol mostohaapjával él Indiában. Bár a lányt nem győzik körülrajongani a hódolók, és némelyikük még tetszene is neki, mégsem akar férjhez menni. Soha.
A másik szál egy fogságból épp most szabadult katonáról szól, aki hazatérve azzal szembesül, hogy menyasszonya máshoz ment hozzá, ő pedig valószínűleg olyan maradandó sérüléseket szenvedett, melyek után talán nem is kéne megházasodnia. Arról nem is beszélve, hogy depresszióját is igen nehezen küzdi le.
Így találkoznak hőseink, akik egy feljegyzés megtalálása után hirtelen egész India sorsáért lesznek felelősek. Mivel a lány házassági aggályait leginkább az okozza, hogy fél saját vélt szenvedélyességétől, az így immár tökéletes páros együtt kezdi el megállítani a történelem kerekét, és közben egymáshoz is egyre közelebb kerülnek.

Hogy lesz-e belőlük „igazi” házaspár, és mi lesz végül a gyarmat sorsa, az kiderül a regény végére. Mindenesetre lesz min izgulniuk azoknak, akik a kissé nehezen és bonyolultan induló könyvet nem teszik le.











General Press, 359 l., 1300 Ft







Nora Roberts: Merész álom


Három lány nevelkedik a gazdag Templeton-házban. Az érzékeny Templeton lány, Laura; Kate, a szegény rokon; és a házvezetőnő lánya, Margo Sullivan. A lányok gyemekkori barátsága megszakad, amikor Margo közvetlenül Laura esküvője után elutazik Los Angelesbe karriert csinálni. Szépsége révén hamarosan ismert modell válik belőle, azonban ügynöke visszaél a bizalmával, elsikkasztja a lány pénzét és botrányba keveri őt. Margo tíz év után kénytelen új életet kezdeni, ezért hazatér a Templeton-házba. Nehéz helyzetében melléállnak gyermekkori barátnői, de Margo már nem hisz önmagában. Nincs ideje azonban az önsajnálatra, hiszen Laura házassága tönkremegy, és mivel férje kiforgatja vagyonából, minden segítségre szüksége van. A három barátnő ezért összeáll, hogy közös vállalkozással keressék meg a megélhetéshez szükséges pénzt és alapozzák meg jövőjüket. Laura bátyja, aki fiatal kora óta szerelmes a Margo-ba, mindent megtesz, hogy a lányok sikeresek legyenek, és szerelme újra talpraállhasson. De Margo-t sem támogatni, sem szereni nem könnyű.
Ahogy már Nora Robertstől megszokhattuk, a trilógiát (további kötetek: Késleltetett álom; Megtalált álom) egy titokzatos kerettörténet fogja össze: a szerelme elvesztése miatt öngyilkosságot elkövető Seraphina kelengyéjét keresi nagy hévvel a három főszereplő. Ebben a kötetben ugyan csak egy aranypénz kerül meg, de Margo története jó bevezető ahhoz, hogy a folytatásoktól többet reméljük. Talán igazi kincset is találunk.











Gabo Kiadó, 422 l., 1240 Ft







Lorraine Heath: Vak végzet



Angela Bainbridge egy esti sétája során tetten éri Lee Ravent, amint a város bankjából – egész pontosan Vernon Shelby számlájáról- pénzt rabol. A bankrabló azt hiszi, Angela meglátta az arcát, és ezért magával viszi, nehogy a nő azonosíthassa a hatóság előtt. Angela azonban gyerekkorában elvesztette a látását, s így fogalma sincs arról, hogy néz ki a férfi, de ekkor már késő. Raven nem hajlandó a védtelen lányt egyedül hagyni a vadonban, de üldözői miatt nem viheti vissza a városba sem – így hát kénytelenek együtt utazni. Angela ugyan nem láthatja a férfit, de egyre jobban megismeri az utazás során. A kegyetlen gyilkos Lee Ravenről kiderül, hogy valójában jó testvér és igazi férfi, aki családja lemészárlásáért akar Shelby-n bosszút állni.
A múlt azonban még több titkot rejt. Elrabolt, eltitkolt gyerekek tűnnek elő, hogy a történet végére kiderüljön igazi kilétük. A tapasztalt olvasó persze gyorsan kitalálhatja, hogy honnan fúj a szél, mégis élvezetes, ahogy az írónő kibontja a történetet és végül egymás karjába vezeti a szerelmeseket, és egyesíti a szétszakított családot. Az egyetlen különös elem az angliai nemesi cím, amely kissé meglepő a vadnyugati környezetben, ám eléggé mellékes ahhoz, hogy ne rontsa a regény hangulatát. Az itt-ott előforduló sajtóhibáktól eltekintve élvezetes, szélsőségektől mentes western-románcot vehet kezébe az olvasó.











Alexandra Kiadó, 388 l.







Nora Roberts: A smaragd felragyog –
A Calhoun család II.


Már régebben megismerkedhettünk a Calhoun családdal, akik egy gyönyörű ódon tengerparti házban élnek. Épp ez a ház okozta a négy lány, és nagynénjük gondjait a sorozat előző kötetében, hiszen fenntartási költségei elég komoly terhet róttak a kis ötösre, viszont eladni sem akarták. Végül a szállodatulajdonos vásárlójelöltet csak sikerült megszelídíteni, és így teljes átépítés helyett esküvő lett a vége, méghozzá nem is egy, hanem kettő.

Van viszont még két lány, arról nem beszélve, hogy még nem sikerült megtalálni a lányok egyik ősének smaragd nyakékét sem, és a régmúltban lezajlott titokzatos szerelem históriájára sem derült fény.

Itt van tehát az alkalom, hogy minden kiderüljön, és esetleg a két, még hajadon lány is férjhez jusson.

Max Quartermain professzornak minden oklevelével együtt bőven van még mit elsajátítania a szerelem tudományából, az érzéki Lilah pedig éppen az a nő, aki megtaníthatja erre.

„Az egykori zsaru, Holt Bradford szúrós, mint a tüskebokor, amíg Suzanna gyöngéd érintése a szerelem virágját nem fakasztja szívében.”

A négy pár összefogása pedig talán a múlt rejtélyeire is fényt derít majd!











Harlequin Kiadó, 431 l., 995 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top