Szex

Együtt az ágyban

A magyar nõk 3/4-ének saját bevallása szerint minden rendben van szexuális életével, de minél régebbi egy kapcsolat, annál valószínûbb, hogy az összhang az ágyban csökken.




Maguk a nők vélik úgy, hogy a 10 évnél hosszabb kapcsolatban a pároknak több, mint a fele szexuálisan elhidegül egymástól. Ezt pedig saját tapasztalatukra alapozzák. Jó jel viszont az, hogy a nők többségének élvezetet okoz a szex, bár sajnos egyharmaduknak nem egyértelműen pozitív.


Hogyan is értékelik a szexet a nők?






Talán furcsának tűnhet, hogy a szex élvezete az iskolai végzettséggel áll leginkább összefüggésben: a legalacsonyabb végzettségűek találnak benne a legkevesebb örömet. (Még egy ok, hogy sokat tanulj!) Erre két magyarázat is lehet: az egyik szerint az alacsonyabb végzettségű nők, és hozzájuk hasonló partnereik kisebb hangsúlyt fektetnek a kölcsönös élvezetre, és így kevésbé tudnak összhangot teremteni.
A másik szerint az iskolázottabb emberek körében a szex élvezete kevésbé titkolnivaló, így nagyobb energiát is fordítanak rá.

És ahogy azt már említettük: a kapcsolat hossza is befolyásolja a szexuális élvezetet. Minél hosszabb a kapcsolat, annál kisebb az élvezet. Persze ez csak statisztika, ha teszel ellene, te lehetsz a kivétel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top