Szex

Ki a nyíltabb?

Milyen titkokat õriznek a férjek és a feleségek? Miért titkolóznak egymás elõtt a házastársak? Mirõl szeretnének egymással többet beszélgetni?

Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ számos országban a Reader’s Digest. Arra voltak kíváncsiak, hogy mit titkolnak és mit árulnak el társuknak a házasságban élő nők és férfiak. A felmérésben szereplő országok közül hazánkban, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában egy időben, azaz most februárban publikálja az eredményeket a Reader’s Digest, természetesen mindenhol a helyi sajátosságokra helyezve a hangsúlyt.






Kik a nyíltabbak?

A házasságban a nők mindig jóval beszédesebbnek bizonyulnak – ez nem újdonság. A Reader’s Digest felmérése szerint a magyar nők 53 százaléka mondja magáról, hogy többnyire ő kezdeményezi otthon a beszélgetést. Viszonylag kevesen, ha azt vesszük, hogy 83 százalék amerikai, 73 százalék cseh és 80 százalék szlovák nő nyilatkozott így. A két nem kommunikációja között nagy a stratégiai, stílusbeli különbség – magyarázza Gecse Andrea pszichológus, párterapeuta. A nők alapvetően verbális lények, hajlamosabbak a kapcsolatteremtő, kapcsolatorientált kommunikációra, a férjek nehezebben beszélnek érzéseikről, az információközlésre helyezik a hangsúlyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top