Szex

Õszi szerelem

Ha már itt az õsz, használd ki az alkalmat, és vondulj a szoba meleg sarkába egy jó kis romantikus regénnyel! Ajánlatunk: Jane Aamund: Krajcárkeringõ és Sebastian Faulks: Sohase mondd…





Jane Aamund: Krajcárkeringő

Magyar származású dán írónő családregényét tartja a kezében az olvasó, akit nem rettentett el a 700 oldal tekintélyes vastagsága. Bíztatásként hadd mondjam el, nekem három napomba telt a végére jutni. Ennek oka egyrészt a könnyű olvashatóság, másrészt a történet fordulatossága.

De kezdjük az elején, nevezetesen ott, hogy hogy is kerül a szerelmesregények közé egy családregény? Hát úgy, hogy az egész a szerelem körül forog. Persze ilyen alapon az egész élet a szerelem körül forog, de van ez ellen valakinek kifogása?

Tehát itt állunk, kezünkben a vaskos kötettel, ami már az első oldalon kalandok ígéretével kecsegtet. Lassan pedig örülni kezdünk, hogy még ilyen sok oldal áll előttünk, még ilyen sokáig élvezhetjük a család történetét.

Juliane a könyv elején két gyerekét nevelő anya, aki keményen dolgozik, hogy a depresszióval kezelt férj jövedelmét pótolja. Aztán a férj gyógyultan hazatér. De valóban meggyógyult? Innen követhetjük végig a dán munkáscsalád két nemzedékének fordulatos történetét. Természetesen tele szerelemmel.

A XX. század elején játszódó történet ráadásul megmutatja az akkori Dánia életét, ami számunkra ismeretlen, egzotikus világ.












General Press Kiadó, 704 oldal, 2800 Ft






Sebastian Faulks: Sohase mondd…


A regény alcíme: Szerelem a hidegháború idején. Ez máris sokat elmond arról, hogy valószínűleg némi politikai tartalommal is számolnunk kell. Nem is fogunk csalódni. De azért ide is jutott a szerelemből.

Mary Van Der Linden Washingtonban élő angol diplomatafeleség. Házukban pezsgő társasági élet folyik, bár a látszat máza kezd itt-ott megrepedni. A gyerekeket angliai bentlakásos iskolába kell küldeniük, mert nincs pénzük amerikai magániskolára. Férje, Charlie pedig lassan már csak alkohol és nyugtatók segítségével tudja elviselni az életét. A gond csak az, hogy Mary szereti a férjét.

Nincs is jobb időpont egy nagy találkozásra valakivel, aki kizökkenti Maryt a gyerekei távozása után rászakadt rosszkedvből. Innen pedig már nem áruljuk el, mi történik, mint ahogy a könyvben sem derül ki az utolsó pillanatig.

Azoknak különösen ajánljuk ezt a könyvet, akik szeretnének elmélyedni Kennedy megválasztásának és a vietnami konfliktus kezdetének rejtélyeiben. A politika, a titkosszolgálatok és más izgalmak világába is bevezetést nyer az olvasó, nem csak a szerelembe!








 


Magyar Könyvklub, 403 o., 2280 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top