Szex

Szex? Kösz, nem érek rá…

A modern élet temérdek ránk zúduló elvárása mellett sok pár csak nagy nehézségek árán tud beütemezni egy kis szexet a napirendjébe. Bele kell törõdnünk? Vagy van megoldás?





Ha rendezni szeretnéd kapcsolatod e nem elhanyagolható részét, le kell számolnod egy-két – a hálószobát övező – mítosszal, és a kimerítő hétköznapok ellenére időt kell teremtened a szeretkezésre.

Szex a kapcsolat kezdetén
Amikor megismerkedsz valakivel, és szerelmes leszel, az egész életed akörül forog, hogy feltérképezd a másikat – elsősorban természetesen testileg. Egy kis idő után azonban ráeszmélsz, hogy a szerelem nem kifizetődő, így visszatérsz a régi kerékvágásba. Vagyis magyarul: a szex valami olyasmi lesz, amit este művelsz az ágyban – leginkább mielőtt álomba zuhannál. Persze ha egy rázós nap után úgy érzed magad, mint egy kifacsart citrom, talán még erre sincs energiád…

Első a minőség
A kapcsolat ezen pontján a boldogság kulcsa már nem a mennyiség, sokkal inkább a minőség. Ha annyiszor szexelsz, ahányszor csak akarsz, akkor nem igazán számít, ha olykor-olykor nem jutsz el a csúcsra. De ha csak hetente egyszer van benne részed – jó esetben legalábbis –, akkor a maximumot kell kihoznod belőle.






Szex és spontaneitás?



• a szex hatására termelődő ösztrogén a hajat fényessé, a bőrt simává varázsolja

• a szex elégeti a felesleges kalóriát

• a szex enyhíti a fejfájást, oldja a feszültséget, csökkenti a stresszt és a szorongást

• a felszabaduló endorphin jó közérzetet biztosít.

Mindenekelőtt el kell oszlatni azt a tévhitet, hogy a szex izgalmasabb, ha spontán. Vajon élvezetesebb lenne-e az a vakáció, amire már vagy fél éve vársz mindenféle előkészület nélkül? Nem valószínű. Sőt! Épp ellenkezőleg – akár katasztrófaként is elsülhet. Bár egy spontán hancúr is lehet fergeteges, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a tervezgetés vágyakozást kelt, a vágyakozás pedig izgató.

Ha gyerekeid vannak, vagy reggeltől estig bent rostokolsz a munkahelyeden, valószínűleg előre be kell ütemezned a szexet. És ha már ez a sajnálatos helyzet áll fenn, akkor a legjobb formádat kell hoznod – hangolódj rá a nagy eseményre: tervezd meg, milyen csábos fehérneműben csábítod majd el az „áldozatot”, gondold ki, milyen pozitúrával kápráztatod el.





Egyszer te, egyszer én

Egy másik tévhit, hogy a szexnek minden alkalommal kölcsönösnek kell lenni. Az persze kétségtelen, hogy a harmónia kedvéért neked is viszonoznod kell a cirógatást, bár ez kicsit ahhoz hasonlítható, amikor egyszerre próbálod simogatni a fejed és dörzsölni a hasad. Meglehet ugyan csinálni, de tuti, hogy mindkettőre nem tudsz azonos intenzitással koncentrálni. Akkor hogyan tudnál egyszerre örömet szerezni, illetve kapni? Hát persze, hogy sehogy! Valaki biztosan kimarad egy körből.

A megoldás? Próbálkozzatok felváltva. Nézz mélyen a partnered szemébe, miközben eljuttatod a csúcsra, aztán hunyd le a szemed és engedd el magad – most te jössz!
A kölcsönös szex is lehet jó, ha csak egy gyors menetről van szó, de ha úgy kell bepréselned a zsúfolt életedbe, akkor élvezd ki minden percét.





Néma gyereknek…

A szex az a terep, ahol elvárjuk partnerünktől, hogy a gondolatainkban olvasson. Ahelyett, hogy pár szóval elmesélnénk neki, mit szeretünk, és mit nem, félszegen, nyögve-nyelve próbáljuk irányítani az eseményeket. Aztán persze csodálkozunk, ha szerencsétlen pára félreértelmezi jelzéseinket. Ahelyett hát, hogy a szerencsére bíznánk a beteljesülést, meg kell tanulnunk leküzdeni gátlásainkat és szavakba önteni, mire vágyunk valójában. Persze nem árt, ha kölcsönös a kommunikáció: derítsük ki, mi hozza igazán lázba partnerünket.

Zárójelben jegyzem meg – beszélgetni nem csak a légyott kellős közepén érdemes. Ha legközelebb arra eszmélsz, hogy már hetek óta nem szeretkeztél, kapd elő a határidő naplód, és firkants be egy randit. Aztán kezdj el alaposan rákészülni. Beszélgessetek például arról, hol ejtitek meg a találkát, és milyen új dolgokat fogtok kipróbálni.
Amikor sor kerül a dologra, kérj visszajelzéseket. Derítsd ki, hogy erősebben vagy gyengédebben szereti? Kicsit lejjebb vagy netán kicsit feljebb? Meglátod, sokkal élvezetesebb lesz az együttlét, ha tudod, mivel szerezhetsz örömet a másiknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top