Szex

Árulkodó vágyak

A legtöbb nõ szeretné tudni, mirõl ábrándozik a mellette élõ férfi. De még ennél is jobban vágyik a bizonyosságra, hogy neki is akad szerep a férfiú ábrándjaiban. A saját fantáziánkat sem árt néha segítségül hívni, ha szeretnénk tudni, min kell változtatnunk a valóságban.

Egy párkapcsolat akkor működik jól, ha a saját álmaid és a párod jövőről szőtt álmai között van némi átfedés. Mondjuk mindketten három gyerekre vágytok, de persze nem most, előbb jöjjön az egzisztenciális alapozás. Nyáron együtt vágtok neki a hegyeknek, merthogy közös hobbitok a hegymászás, és többnyire még azok névsora is megegyezik a fejetekben, akikkel örömmel vennétek részt az utazáson. Ez így nagyon idillikus, de vajon mennyire vehetitek biztosra, mire vágyik a másik? Ha bizonytalan vagy, beszélj és beszéltess, hiszen csak így derülhet ki, hasonlóan képzelitek-e a jövőt.


Kielégítésre váró érzelmek

A te pasid is azok közé tartozik, akikből harapófogóval is nehéz kihúzni a szót, netán afféle örök realista, aki nagyon ügyel arra, hogy mindig a földön járj, és ne a fellegekben? Ha te ezt ennyiben hagyod, akkor úgy kell neked. Még ha néha elrugaszkodottnak hatnak is a vágyaid, a tieid, és jogod van dédelgetni őket. Hiszen te sem neveted ki őt, amikor Ronaldinhónak képzeli magát a focipályán. Mindenki olyan, amilyennek önmagát látja, ilyen alapon pedig ő is lehet Ronaldinho. Fejben. Néma nősténynek viszont párja sem érti a szavát, és fordítva.





Szakértők szerint minden ábrándunk mögött kielégítésre váró érzelmek lapulnak. Persze mindennapi álmaink – például amikor egy emeletes szendvics után vágyakozunk – könnyen valóra válthatók, és nem is nagyon befolyásolják a kapcsolatunk kimenetelét. Nem így azok az ábrándok, amelyek egyelőre távolinak tűnnek, de vissza-visszatérnek, egyre konkrétabbra csiszolva a részleteket. Ekkor már érdemes feltennünk magunknak a kérdést: vajon milyen szükséglet áll a fantáziaképek hátterében?

Vízióink szellemünk által szabott ideálok, afféle benső irányadók, amelyek azt mutatják, merre kell továbbhaladnunk. Ha két ember álmai teljesen elütnek egymástól – például a férfi szabadságra vágyik, még világot akar látni, míg a nő meleg otthonról és családalapításról ábrándozik –, ott előbb-utóbb patthelyzet alakul ki. Ilyenkor sokan homokba dugják a fejüket és nem néznek szembe a tényekkel, vagy elengedik a fülük mellett a másik kívánalmait. Örökké azonban nem lehet agyonhallgatni olyan dolgokat, amelyek nélkül az egyik vagy a másik ember élete nem válhat teljessé. Félemberként élni egy kapcsolatban nem túl magasztos, és nem is boldogít.






Az én vágyam, a te vágyad, a mi vágyunk

Nos, helyben vagyunk. Mennyit szoktál beszélni a vágyaidról a párodnak? És ő neked? A víziók felfedésével személyiségetek addig ismeretlen részleteit tárhatjátok fel a másik előtt, és ez a párbeszéd segítheti elő azt is, hogy a kapcsolatotok továbbfejlődhessen. Bár ez a „kiadom a vágyaimat” téma azért mégsem ilyen egyszerű. Hiszen az álmokról való kommunikációtól önmagában még nem válik a kapcsolat az életerő és az inspiráció forrásává. Az örömteli egyezéseken kívül ugyanis olyan reakciók is ott leselkedhetnek, amelyről jobb volna nem hallani, nem tudomást szerezni. Mondjuk elhatározod, hogy végre ledobod azt az öt kilót, ami annyi vívódást okoz neked a tükör előtt állva. Ezt lelkesedéstől kipirultan ecseteled a kedvesnek, mire ő szemrebbenés nélkül vágja oda: „Ugyan már, bébi! Úgyis visszahízod majd.” Ezzel hatalmas csapást mér az új tükörképeddel mintázott légváraidra.

Persze lehet, hogy ezzel csak azt akarta mondani, hogy neki úgy vagy jó, ahogy vagy, de ha eltökélted magad, ne hagyd magad eltéríteni! Nem is tehetnél rosszabbat annál, mint hogy a szőnyeg alá söpröd az álmaidat a párod rossz véleményétől vagy elvesztésétől való félelmedben. A benned lévő elégedetlenség később sokkal nagyobb károkat okozhat. A legideálisabb, ha a már említett átfedések mellett mindkettőtöknek vannak egyéni célkitűzései, amelyek megvalósításában támogatjátok egymást. Ha viszont kedvesedet más sem érdekli, mint saját, külön bejáratú álmainak megvalósítása, érdemes eltöprengened, vajon mennyire látják kárát ennek a közös elképzeléseitek, és léteznek-e még egyáltalán ilyenek?









Olvasd el szerzőnk többi írását is!
Mély érzésű férfiak pácban »
Növeld a férfilibidót! »
Lankadt férfivágy »
Szex, szerelem – még több cikk »




Türelem fantáziát terem

A legfontosabb, hogy megtanulj az álmok mögé látni. Ez vonatkozik a sajátjaidra is! Ha az ágyban a legintimebb pillanatokban például folyton egy másik férfiról fantáziálsz, az még nem jelenti azt, hogy nem szereted a párod, sokkal inkább azt mutatja, hogy valamiben hiányt szenvedsz: például több gyengédségre, akcióra vagy figyelemre vágysz. Ha szeretnél jobban keresni, az lehet, hogy a biztonságérzet megszilárdításához kell, és nem azért törekszel rá, mert csábít a pozíció. Ahhoz, hogy a kedvesed vágyain is így keresztülláss, idő kell. Jól kell ismerned őt, neki pedig őszintének kell lennie hozzád. A szintén ehhez szükséges türelem sem tartozik a női erények közé, pedig a közös álmok megfogalmazását és kibontakoztatását siettetni nem lehet. Persze szép is az, amikor két ember egymásba szeret, és egy perc múlva már úgy érzi, mindent tud a másikról, csakhogy minél inkább elmélyülnek egymásban, legtöbbször annál inkább át kell rendezniük belső forgatókönyvüket. (Tisztelet a szerencsés kivételeknek.) És még ekkor sem biztos, hogy a másiknak tetszeni fog a neki szánt szerep benne.





Az igazán bátor és eltökélt szerelmesek elé azonban ki gördíthetne akadályt az álmok birodalmába menet? Hiszen ha két ember egyként tökéli el, hogy megvalósítja a közös álmokat, akkor semmi sem gátolhatja meg őket abban, hogy a megvalósítás útjára lépjenek. Vizualizációs muftik szerint beválhat a még bizonytalankodókat segítő álombéli válasz módszer is (és nem csak páros kérdésekben!). Lefekvés előtt készíts be papírt és ceruzát, majd elalvás előtt tedd fel azt a kérdést magadban, amire választ szeretnél kapni. Például: „Mi lesz velünk egy év múlva?” Állítólag az álmok is megadhatják a választ a kérdéseidre. De mielőtt kizárólag a vágyaidra és a fantáziaképekre hagyatkoznál, ne feledkezz meg arról sem, hogy a szíved és a megérzéseid is bepillantást engedhetnek a jövőbe. Sőt, legtöbbször tehetségesebb időjósnak bizonyulnak a fantáziavilágnál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top