Szex

Ha a férfi beteg

Elõfordul, hogy párunk, a nagy, erõs, tiszteletet parancsoló és bizalmat keltõ férfi úgy néz vissza ránk az ágyból, mint egy ijedt óvodás. Ilyenkor valószínûleg egy szörnyû megfázás vagy egy borzalmas nátha gyûrte le kedvesünket.




Ha pedig a férfi beteg, akkor a nap huszonnégy órájában intenzív ügyeletre szorul, tehát együtt érző arccal kell támogatni a szenvedésben, és mellesleg minden kívánságát másodpercek alatt teljesíteni. Ebben sajnos sosem lehetünk olyan jók, mint Anyuka (hacsak nem mi magunk vagyunk azok, mivel a fiús anyukák tapasztalata szerint gyermekük féléves korától extrém módon túlreagál minden apró betegséget). Amikor párunkon kell segítenünk, jobb, ha szabadságot veszünk ki. Ugyanis egy ápolónőt, egy szakorvost, egy szexi nővérkét, egy szerető és együtt érző anyát, egy megértő barátot és egy szórakoztatóközpontot kell helyettesítenünk egy időben.


Kívánsága parancs

A forgatókönyv a legkisebb betegség esetén is ugyanaz: a teremtés koronája tökéletesen elesetté válik. Amennyiben az ország/világ legnagyobb házi patikájával rendelkezünk, a megfelelő gyógyszert akkor sem találjuk meg otthon Őuraságának gyógyításához. Amúgy a tea meg túl meleg, túl citromos, és egyáltalán nem olyan finom, mint ahogy az anyukája szokta csinálni. Olvasni sajnos nem tud a fejfájástól. A sok orrfújás annyira kikezdte az orra körül a bőrt, hogy sebes, de semmilyen krémet nem hajlandó használni. A tévében nincs semmi nézhető (még meccs sem).

Beszélgetni nincs ereje. Ha pontos utasításai alapján elvonulunk DVD-t kölcsönözni, a húszperces utunk alatt kiábrándul az öt filmből, amit kérésére a pult alól is levadászunk. Végül kiderül, hogy egyedül a Die Hard 2-t tudja nézni, ami természetesen megvan otthon is, ám számára csakis teljes hangerővel élvezhető. Filmnézés közben dacos kétéves kisfiúként követeli, hogy telepedjünk mellé a hangrobbanás központjába, és simogassuk a kis fejét. Persze ezt a feladatot sem tudjuk kielégítően végrehajtani, hiszen rossz helyre ülünk, besüpped alattunk az ágy, és kényelmetlen lesz számára. Sebaj, ha a lakás legtávolabbi zugában összekucorodva meghúzzuk magunkat, talán a film végéig nyugtunk lesz.







Az anyós árnyékában

Tévedünk. Éhes lesz a drága. Tele a hűtő (eleve szokatlan), de nincs közte fogára való. Próbálunk diszkrét reklámot csinálni a diétás étrendnek. Semmi hatás. Ha már a helyes út befulladt, legalább a sarki kínai kínálatából találhatna valamit. Nyilván nem. Még ha életünkben nem volt fakanál a kezünkben, és még egy müzlit is el tudunk rontani – akkor ez a helyzet, mikor helyt kell állnunk a konyhában (hogyha meg akarjuk tartani a pasit).

Természetesen hirtelen eszébe jut a mama isteni húslevese, és azt követeli rajtunk. Kísérletünk, hogy elmagyarázzuk neki, mi mégsem vagyunk a mama, már az elején teljesen kudarcba fullad, mint ahogy a húslevesfőzés is. Ekkor következik be a „hepiend”: zokogva hívjuk a kedves mamát, hogy jöjjön át segíteni. De mire felajzott anyósunk berobog, kedvesünk már makkegészségesen a Halálos fegyver 3-at bámulja a tévében, egy doboz sörrel a kezében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top