Szex

A béka meg a királyfi esete, avagy felismered az álompasit?

Vajon te felismered álmaid pasiját, ha véletlenül az utadba akad? Egyáltalán mi alapján választasz partnert?

Ha próbáltál már hosszú távú kapcsolat céljából ismerkedni hímnemű egyeddel, biztosan tudod, hogy nem gyerekjáték, hacsak nem a zsákbamacskához hasonlítjuk a dolgot. Egy jóképű arc, egy kisportolt test, három diploma vagy egy márkás öltöny is rejthet maga mögött szörnyeteget. Azonban nem csak a külsőségekről van szó: a kezdetben kedvesnek, lovagiasnak, megértőnek látszó partnerről is kiderülhet, hogy csupán jól álcázza magát, a hétköznapokban valójában egy dühöngő félőrült. Tény, hogy ismerkedésnél a csalódás lehetősége mindig benne van a pakliban (és természetesen nemcsak a hölgyek, az urak számára is). Mindenkinek joga van a saját elvárásai szerint választani, azonban közel sem mindegy, hogy első látásra milyen kritériumokat szabunk az ellenkező nemnek. Összeállításunk erre igyekszik rávilágítani.

 

A természettől kapott adottságok

Bár a nők talán kevesebbet foglalkoznak a férfiak külsejével, mint fordítva, azért ismerjük be, gyakran nekünk is megakad a szemünk egy-egy díszpéldányon. Azonban ostobaság lenne arra alapozni egy hosszú távú kapcsolatot, hogy partnerünknek mennyire szép a szeme, izmos a teste vagy formás a feneke, hiszen ezek csak külsőségek, a szépség pedig úgyis mulandó. Másrészt eleve mi, nők vagyunk többen, szóval közel nincs annyi lehetőségünk válogatni. És különben is, azt mondják, ha a férfi csak egy fokkal szebb az ördögnél, az már megfelelő. (Na persze a nők esetében senki nem dobálózik ilyen könnyelmű kijelentésekkel.) Mindenesetre tény, hogy ha szeretünk valakit, szeretjük a hibáit is, és úgy fogadjuk el, ahogy van. Nem kell szépnek lennie. Úgyis annak látjuk, egy kicsit legalábbis biztosan. És ez épp elég. A természettől kapott adottságoknál viszont sokkal fontosabb az ápoltság, amely teljesen jogos elvárás.

A béka meg a királyfi esete

 

Stílusos megjelenés

Nem a ruha teszi az embert – így hangzik az elcsépelt mondás, amelyet ma már erősen megkérdőjelezünk. Tény, hogy a megjelenés nagyban befolyásolja a másikról alkotott véleményünket. De lényeges, hogy jó megjelenésen nem a drágábbnál drágább márkás ruhadarabok kompozíciója értendő. Olcsón is lehet igényesen, alkalomhoz illően, stílusosan öltözködni. Persze jó adag stílusérzékkel, amely nem mindig adatik meg a teremtés koronáinak. De ettől ne ess kétségbe! Gondos odafigyeléssel még a legnagyobb ízlésficammal rendelkező férfiember is kikupálható.

Pénz

A béka meg a királyfi eseteA szőkére melírozott herceg a kor követelményeinek megfelelően BMW-vel érkezik. De mi van akkor, ha a BMW-ből Lada lesz, netán BKV, esetleg bicikli? Tulajdonképpen semmi. Persze azért, mert a pasi bankszámlája vastagabb az átlagnál, még közel sem kell elhajtanod. Azonban fontos észben tartani, hogy a pénz nem jó vagy rossz tulajdonság, csupán külsőség, bár vitathatatlanul a kellemesebb fajtából. Azonban senkit nincs jogunk megítélni az anyagiak alapján. A munkabírás, a szorgalom, az már igen, azok szempontok. Az anyagi biztonság közös megteremtése persze elvárható, főleg, ha már a csemeték is belépnek a képbe.

Meggyőző szöveg

Rád milyen hatással vannak a magabiztos, nagydumás hódolók, akiknek a kisujjukban van a flörtölés tudománya? Bejön ez a stílus, vagy inkább idegenkedsz tőle, és többre tartod a visszahúzódó típust? Ki ilyen, ki olyan szintű kommunikációs készséggel rendelkezik. A csendes, szerény pasik sokszor szürke egérnek tűnnek, pedig talán csak jobban meg kellene ismerni őket. A jól hangzó szavak mögött pedig nem várt tulajdonságok is lapulhatnak, amelyek birtokosa sokszor éppen erről akarja elterelni a figyelmet. Persze nem lehet általánosítani. De már csak óvatosságból se dőlj be az első kedves bóknak, ígéretnek, amíg nem ismered meg a másik fél tényleges szándékait. És ne feledd, aki neked könnyen udvarol, az másnak is.

 

Romantika és lovagiasság

Vajon ez a két fogalom már a múlté? Korántsem, csak kicsit megváltozott a világ. A női egyenlőség kibontakozásával nyilvánvalóvá vált, hogy jobban, avagy rosszabbul, de mi is képesek vagyunk szinte mindenre, amire a férfiak. Ennek ellenére természetesen jólesik, ha az ellenkező nem tagjai apró gesztusokkal kimutatják, hogy tisztelik bennünk a nőt. Ez mindenképpen értékelendő, főként, ha nem csupán az első két hónapra szól.

Közös értékrend, közös célok

Ha két embernek teljesen eltérő az értékrendje, mások a jövőbeni céljai, tervei, akkor hosszú távon nagy valószínűséggel nincs sok keresnivalójuk egymás mellett. (Hacsak az egyik fél nem alkalmazkodik.) Persze itt nem apró nézetkülönbségekre kell gondolni, hanem nagyobb horderejű dolgokra, mint a családalapítás vagy a nyitott kapcsolat kérdése. Ha például hosszú távra tervezel, és mindenképpen legalább három csemetét szeretnél, jobb, ha minél előbb megtudakolod, leendő partnered mit gondol a témáról. Persze logikusan az ember nem ront ajtóstul a házba az első randin, de a beszélgetésből is nagyon sok minden kiderülhet.

Tipp: Kérdezd meg tőle, mit csinálna, ha rengeteg pénzt nyerne a lottón! Ebből a semleges kérdésből nagyon sok mindenre következtethetsz a céljaival, jövőbeni terveivel kapcsolatban.

Mit szűrhetsz le az első találkozáskor?

 

 

Leszűrhető tulajdonságok

Míg az olyan jellemzők, mint a kedvesség, figyelmesség, jó ideig megjátszhatók, van, amiről egyből lehull a lepel. A beszélgetés azért is nagyon fontos, mert rövid idő alatt felmérheted például a másik fél humorérzékét, intelligenciaszintjét, közvetlenségét, nyitottságát és még rengeteg mindent. Itt persze mindenki maga dönti el, melyik tulajdonság mennyire fontos számára, a lényeg, hogy ne csapjuk be magunkat. Ha valakivel már a kapcsolat elején csak az időjárásról tudunk beszélgetni, akkor később sem lesz sokkal jobb a helyzet.

Ha a kiszemelt pasi az első randi (vagy akár csak egy futó beszélgetés) után „teljesítette” felállított kritériumaidat, és átment a vizsgán, az már félsiker. Azonban ahhoz, hogy igazán megismerd, még sok együtt töltött időre van szükség. A végén vagy jól alakul a dolog, vagy nem, a zsákbamacskában sincs garancia. A tanulság csupán annyi, hogy álmaid férfiemberét, akár a békabőrbe bújt herceget, nem feltétlenül ismered fel első látásra. Van, hogy elrejtőzik, és csak később mutatja meg magát. A te dolgod, hogy figyelj, ne ítélj túl hamar, és lásd meg a valódi értékeket. Végül pedig ne felejtsd el, ha ismerkedsz, erős a gyanú, hogy téged is vizsgáztat valaki.

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Szeretkezés.lap.hu »
Párkapcsolat.lap.hu »
Szerelem.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top