Szex

7 tuti tipp, ami megváltoztathatja a szexuális életed

Hevesebb ágycsatákra vágysz? Szeretnéd dögösebbnek érezni magad a hálószobában? Arról ábrándozol, hogy végre megtalálod a számodra tökéletes szexuális partnert? Ahhoz, hogy nemi életed hőfoka változzon, valószínűleg neked is változtatnod kell!

1. Dobj le pár kilót!

7 dolog, ami megváltoztathatja a szexuális életedHelyzet: Friss még a kapcsolatunk, és én folyton azzal vagyok elfoglalva szex közben, hogy némi súlytöbbletem miatt a lehető legelőnyösebb szögekben láthasson a kedvesem. Így viszont képtelenség fesztelennek lenni.”

Megoldás: Nehéz átadni magunkat az érzéki örömöknek, ha közben azzal vagyunk elfoglalva, hogyan maradjanak rejtve kevésbé előnyös testtájaink. Először is: aggodalomra semmi ok, mert a szex hevében a narancsbőrünk és társai csak sokadlagos szerepet töltenek be, így igazából csupán rajtunk áll, mennyire tulajdonítunk jelentőséget testi tökéletlenségeinknek.

Ha viszont testünk gátlásokat okoz, tegyünk azért, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben! Bár egy kiadós orgazmus is beszámítható némi kalóriaégetésnek (egyes teóriák szerint 150-200 kalóriát égethetünk el), hatékonyabb megoldás, ha inkább beiktatjuk a rendszeres testedzést, ezen belül is az állóképességi sportokat (futás, úszás, aerobik, kerékpározás, flott gyaloglás, tánc stb.), mert ezek űzése közben a nemi szervekbe több vér jut, mindez növeli érzékenységünket és a tesztoszteronszintünket, ezáltal pedig a szexuális vágyunkat is. Nem beszélve arról, hogy acélosabb testünk nagyobb kísérletező kedvre is serkent!

2. Ismerkedj a testeddel!

Helyzet: Szeretek szeretkezni a párommal, de míg ő viszonylag könnyen a csúcsra ér, nekem ez nem mindig sikerül. Egy darabig még próbálkozik, aztán feladja. Már előre görcsölök azon, hogy megint félbemarad majd az élmény.”

Megoldás: A nők több mint fele szenved attól, hogy a szex során nem éri el az orgazmust. A férfiak pedig attól szenvednek ebben az esetben, hogy azt gondolják, nem képesek megfelelően kielégíteni a párjukat. Az orgazmus elmaradásának számtalan oka lehet, a gátlásoktól kezdve a lanyhuló vágyig sok minden szerepet játszhat benne. Ilyenkor nem árt feltenni a kérdést, hogy mi magunk tudjuk-e, mi a jó nekünk, mi az, ami valódi gyönyört okoz. Ennek feltárásában sokat segíthet az egyéni örömokozás, vagy akár a pároddal közös maszturbáció, amely segíthet abban, hogy ráérezzetek egymás vágyaira. Tudatosítsd azt is, hogy nem kizárólag az orgazmusért bújsz ágyba a kedveseddel, és ne úgy tekints a csúcspontra, mint egy minden körülmények között elérendő célra. Csak koncentrálj a vágyaidra, az érintésekre, a hangokra, egyszerűen add át magad az érzékeidnek!

Szorongásaidat a hálószobán kívül is számtalan technikával oldhatod, a lényeg, hogy ne a beletörődést válaszd!

3. Ne tervezz előre!

Helyzet: Az együttléteink meghatározott forgatókönyv szerint zajlanak. Este 10 körül zuhanyzás, fogmosás, ágyba bújás után szex. Valahogy az egész elveszítette a spontaneitását, és egyre gyakrabban érzem azt, hogy a másik oldalamra fordulnék, és inkább aludnék egy jót.

Megoldás: Ha a szex folyton egy bizonyos sémát, menetrendet követ, hamar elveszíti izgalmát. Ilyenkor az egyébként felpezsdítő hódító felvezetés is túlságosan kiszámíthatóvá válik, és a szex szép lassan rutinná degradálódik. Nem csoda, ha ilyenkor eluralkodik rajtunk az unalom. Jót tesz, ha ilyenkor kicsit kitörtök a hálószoba falai közül. Kezdjétek a lakás más pontjaival és más napszakokkal. Például várd párodat „harcra készen”, amikor hazajön a munkából, vagy kérd kölcsön egy ismerős nyaralóját, és hívd randira. Ha újszerű élményekkel gazdagodsz, újra rákapsz az ízére, és még a jól bevált menetrend szerinti szex is vonzóbbnak tűnik majd. Persze azt is lehet színesíteni! A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, csak a szándék meglegyen – mindkettőtök részéről.

4. Nyújtsd az előjátékot!

Helyzet: A kedvesem általában sürgeti a behatolást, nekem pedig ezért nem mindig sikerül kellően tűzbe jönnöm, nem izgulok fel eléggé. Emiatt már előre rágörcsölök, és nem is kívánom igazán az együttlétet.

Megoldás: Gátat szabhat az élvezetnek, ha nem melegedtünk be kellően az aktus előtt, és fejben még valahol távol – például a munkahelyünkön vagy az esti házimunkánál – járunk.

7 dolog, ami megváltoztathatja a szexuális életed

 

Mondd el a párodnak, hogy még időre van szükséged, például kényeztessétek egymást érzéki masszázzsal, simogassátok, csókolgassátok egymást hosszasan, vagyis hagyjatok időt a bemelegedésre.

A vágy fontos kulcsa a női nedvesség mértékének, de időnként csak evés közben jön meg az étvágy, ilyenkor pedig mesterségesen is rásegíthetsz egy kis síkosítóval, amely bármilyen természetes olaj is lehet, amelyet már a masszázsnál is használhattok.

5. Beszélj a vágyaidról!

Helyzet: Szex közben gyakran idézek fel izgató helyzeteket, de ezekről nem merek beszélgetni a párommal, mert félek, hogy rosszul reagálna, hiszen látszólag ő így is nagy örömét leli az együttléteinkben.”

Megoldás: Ne legyenek gátlásaid, főleg ne azzal a hímneművel szemben, aki már mindent látott belőled. A férfiak szeretik az újításokat, így egész biztosan nem lesz ellenére, ha mesélsz neki arról, mi hozna még jobban izgalomba. Sőt, bizonyára neki is vannak szexuális vágyai. Megoldás lehet az is, ha levelet írtok egymásnak, és például a másik párnáján hagyjátok, vagy elkülditek egy olyan e-mail címére, amelyhez tényleg csak ő fér hozzá. (Tehát a céges postafiók tabu ilyen szempontból!) A lényeg, hogy szakadjatok ki a rutinból, és próbáljatok ki számotokra eddig ismeretlen módszereket és helyzeteket!

6. Érezd magad biztonságban!

Helyzet: Két éve abbahagytam a fogamzásgátló szedését, a gumi óvszert pedig ki nem állhatom. Most a naptármódszerrel védekezem, amely – mint tudjuk – nem túl biztonságos, ezért minden ágycsata közben attól rettegek, hogy teherbe esem, mivel még nem szeretnék gyereket.”

Megoldás: A naptármódszer valóban nagy odafigyelést és önkontrollt kíván. Hogy is tudnád elengedni magad, ha az intim percek közben a hosszú távú következmények miatt szorongsz? Az örökös rizikózás miatt érzett aggodalmad a partneredre sem lesz jó hatással!

7 dolog, ami megváltoztathatja a szexuális életed

 

Nézz körbe az interneten, vagy kérdezd nőgyógyászodat a különféle védekezési alternatívákról, vagyis tegyél érte, hogy ne következzen be, amitől félsz.

7. Nézz új partner után!

Helyzet: Imádom a kedvesem, emberileg remekül kijövünk egymással, de a libidónk terén nagy a szakadék közöttünk. Számára nem olyan fontos a szex, míg én sokkal többször igényelném. Már nincs kedvem kezdeményezni, az önbizalmam pedig mélyponton van.”

Megoldás: Kutatások sora bizonyította már, hogy a boldog párkapcsolat egyik alappillérének a legtöbben a szexuális összhangot tekintjük. Ha ez tartósan nincs meg, vagyis úgy érezzük, csak önmagunk árnyékai vagyunk az ágyban, előfordulhat, hogy aktuális partnerünkkel nem jutunk dűlőre. Ennek hátterében gyakran az említett eltérő szexuális igények állnak, amelyek akkor okozhatnak gondot, ha minden próbálkozás ellenére sem sikerül összehangolni őket.

Ilyenkor gyakran magunkat okoljuk azért, hogy nem vagyok eléggé önfeledtek, és teljesen elfeledkezünk partnerünk felelősségéről. Ha tudatosítjuk magunkban, hogy itt már lelki stabilitásunk a tét, könnyebb lesz lezárni a kapcsolatot, ami elsőre drasztikus és felelőtlen megoldásnak hathat, mégis időnként ez lehet az egyetlen út a boldogabb szexuális élethez.

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top