Szex

14 évesen mást jelent a szex fiúnak és lánynak

14 évesen a lányok egy része már aktív szexuális életet él, pedig valójában nem szexuális örömökre vágyik... A fiúk persze igen. De mi van akkor, ha a lányok első élményei egy életre elveszik kedvüket a szextől?

14 évesen mást jelent a szex fiúnak és lánynak A férfiak és a nők szexuális, illetve érzelmi ciklusai különböző görbéket írnak le, de legalábbis időben eltolódnak egymástól – állítja Moushumi Ghose párkapcsolati szakértő. A tizenéves lányok közelségre és elfogadásra vágynak, a fiúk pedig egyszerűen csak szexre, ami annak köszönhető, hogy a pubertáskorban a hormonjaik mindennél erősebben befolyásolják őket. A lányok olyan célok után futnak, amelyek szinte megvalósíthatatlanok ebben a korban. Az érzelmi közelség és az egybeolvadás mást jelent kamaszkorban egy fiúnak és egy lánynak, így aztán a tizenéves lányok nagy eséllyel csalódnak, amikor elvesztik a szüzességüket. Ez általában úgy történik, hogy annak reményében, hogy megszerzik a fiú szeretetét, lefekszenek vele. Arra várnak, hogy a fizikai összeolvadást követni fogja a lelki is, azonban a fiúk ebben a korban erre egyszerűen alkalmatlanok. Nem szemetek, nem gonoszak, nem ostobák, egyszerűen más fejlődési szakaszban vannak, mint a lányok. Az ilyen csalódások után előfordulhat, hogy az önértékelésük válságba kerül, hiszen azt látják mindenhol, hogy egy nő a szexualitásával bármikor magához tud láncolni egy férfit, ha elég szép és találékony. Tehát a lányok csúnyának és bénának fogják érezni magukat.

Aztán a srácokból férfi lesz…

 
Hogyan veszítsük el…?
14 évesen mást jelent a szex fiúnak és lánynak

Szerencsére azonban ezek a különbségek az évek múlásával változnak. A fiúkból férfiak lesznek, akik igenis vágynak az érzelmi közelségre, míg a lányok, ahogy elérik a harmincas éveiket, egyre jobban megszeretik és megértik a szexet. Baj csak akkor van, ha a korai negatív tapasztalatok hatására azok a lányok, akik tinikorukban nem kapták meg, amire számítottak, továbbra is csalódottak a férfinemben. Ghose szerint ez áll annak a hátterében, hogy vannak olyan nők, akiket nem érdekel a szex. Úgy látja, hogy ezeket a korai tapasztalatokból származó gátakat úgy tudnák feloldani a nők, hogy megtanulnak maszturbálni, vesznek maguknak egy vibrátort, és úgy általában: mindenféle erotikus tapasztalatot gyűjtenek, ugyanis sosem késő beletanulni a jó szexbe és a jó kapcsolatokba.

Forrás: yourtango.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top