Szex

A top 5 spermaserkentő étel

Épp indul a babaprojekt, és kéne egy kis extra töltet? Vagy csak szimplán feldobnád egy kicsit a hálószobai eseményeket? Nem is gondolnád, milyen egyszerű: csak enni kell. Nem az unalomig ismert afrodiziákumokat szedtük össze, hanem pár kevéssé ismert potencianövelőt.

A leghatékonyabb spermaserkentő és szexuális étvágyfokozó ételek listáját az amerikai AskMen magazin szakértői állították össze. Ők már csak tudják, mivel mennek tutira (el)! Azt tanácsoljuk, válogass te is nyugodtan kedvedre alábbiakból a pasid nemzőanyagának és mindkettőtök libidójának felpezsdítésére.

5. Maca
A peruiak már régóta esküsznek a macanövény misztikus erejére, és most végre megvan a tudományos bizonyíték is arra, hogy a maca valóban működik: egy 12 hetes felmérésben napi 1500–3000 milligrammot adtak férfiaknak a növény kivonatából, amelynek hatására egyértelműen megnőtt a spermiumok száma és aktivitása. A kísérleti alanyok arról is beszámoltak, hogy olyan erős szexuális vágyat éreztek a macának köszönhetően, hogy alig tudták visszafogni magukat. Nálunk is kapható, főleg kapszulás formában, de a neten is megrendelhető.

4. Spárga
Az is hatásos módja a nemzőanyag felturbózásának, ha csökkentjük a testünkben a káros szabad gyökök mennyiségét. Erre az orvosok által is gyakran ajánlott módszer a spárgadiéta. Ez a kiváló tisztító és gyógyító erejéről ismert zöldség rendkívül sok C-vitamint tartalmaz, amely megvédi a spermiumokat a károsodástól, növeli a mennyiségüket, és mozgékonyabbá is teszi őket. Az egyetlen hátránya, hogy a vizeletet nagyon büdössé teszi, de ez a kis kellemetlenség eltörpül csodálatos ereje mellett.

3. Dió
Eddig csak a bejglibe vagy a pozsonyi kiflibe töltve tudtad elképzelni a diót? Akkor jobb, ha tudod, hogy ez az ízletes csemege tele van omega-3 zsírsavakkal, amelyek úgy növelik a spermiumszámot és a szexuális aktivitást, hogy javítják a vérkeringést a nemi szervek irányába. Ezért azt ajánljuk, hogy a szokásos esti ráhangoló romantikus filmklub idejére chips vagy popcorn helyett tálalj magatoknak egy kis dióbelet.

Természetes vágyfokozók: a top 10 spermaserkentő étel2. Fokhagyma
A jellegzetes illatú, közkedvelt fűszernövény minden formájában feldobja az ételeinket, de hatásos egy sor egészségügyi probléma ellen is a megfázástól kezdve a szív- és érrendszeri betegségekig. És a sornak még nincs vége: a fokhagyma ugyanis nemcsak étkeink ízvilágát, de a pasink spermiumszámát is képes fokozni. Erre az a magyarázat, hogy a növény egy allicin nevű vegyületet tartalmaz, amely a vérkeringésünket, és így a szexuális aktivitásunkat is kiválóan serkenti. Ha pedig az tartana vissza, hogy nem szívesen lihegtek ilyenkor egymás arcába, találjátok fel magatokat, és válasszatok másik pozíciót.

1. Gojibogyó
Természetes vágyfokozók: a top 10 spermaserkentő ételHallottatok már erről az érdekes, kínai gyümölcsről? Ha nem, épp itt az ideje, hogy megismerkedjetek csodálatos képességeivel. Ez a kis, piros színű termés erőteljes antioxidáns-tartalmának köszönhetően ugyanis serkenti a vérkeringést, felveszi a harcot a káros szabad gyökökkel szemben és a férfi nemzőszerveit optimális hőmérsékleten tartja. Sok orvos és természetgyógyász szerint a gojibogyó javítja leginkább az általános állóképességet, a hangulatot és a közérzetet, így hozzájárul az egészséges és boldog szexuális élethez. Az AskMen szakértői szerint a gojibogyó az első számú spermaturbozó étel, nálunk is megtaláljátok a bioboltokban és drogériákban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top