Szex

Szexbe fulladnak a karácsonyi céges partik?

Nálatok is megvan a téma az irodában az év végi vacsi másnapján? A legtöbb munkahelyen előfordul ilyenkor, hogy néhányan összegabalyodnak - egy friss felmérés szerint is.

Minden negyedik irodai dolgozó bevallotta, hogy már csókolózott valamelyik kollégájával a karácsonyi bulin, és idén is határozottan számít arra, hogy testi közelségbe keveredik valakivel az év végi, vállalati rendezvényen. Mindez egy több ezer munkavállaló megkérdezésével készült brit felmérésből derül ki, de valószínűleg nálunk sem más (jobb) a helyzet.

Másnapra majd elfelejtjük?
Másnapra majd elfelejtjük?

A kutatás alapján pont a hr-osztályok dolgozóinak fér bele leginkább a munkahelyi affér: 55 százalékuk vallotta be, hogy már csókolózott a kollégájával, egyharmaduk pedig a buli után ágyba is bújt a munkatársával. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a karácsonyi buli remek alkalom arra is, hogy bevallják érzelmeiket annak a kollégájuknak, akihez már egy ideje gyengéd szálak fűzik.

A pénzügyi szektoron belül a banki dolgozók hajlamosak leginkább arra, hogy a céges rendezvényeken lerészegedjenek, és nevetségessé tegyék magukat. Az is kiderült, hogy a buli másnapján a tanárok kérnek legtöbbször betegszabit: minden tizedik be is vallotta, hogy másnaposságtól szenvedett, amit nyilván nem szívesen mutogatott volna a katedrán.

Az utazási szakmában és a szabadidős szolgáltatóiparban dolgozók is képesek elengedni magukat a felmérés szerint: tízből egy dolgozó meztelenül is villantott már egy-egy karácsonyi partin.

Egyszer az évben lázadni?

A pszichológus szakemberek szerint természetes, hogy az embereknek időnként szükségük van arra, hogy átlépjék a társadalmi korlátokat, megszegjék az íratlan szabályokat, amelyek különösen a munkahelyeken jellemzőek. Ilyenkor sokan úgy viselkednek, ahogy egy rendes munkanapon nem tennék, és nem csoda, hogy megtörténnek dolgok, amelyekre másnap nem szívesen emlékeznek vissza.

A szakemberek szerint a mai szigorú, hierarchikus, gazdasági környezetben még jó is, ha időnként elfelejtkezünk a stresszről, a munkarendről. A kötetlenség közelebb hozza a kollégákat, remek csapatépítő: más oldalukról is megismerkedhetünk egymással. Ezért a pszichológusok azt javasolják minden vezetőnek, aki még nem foglaltatott asztalt az év végére, az mielőbb intézkedjék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top